Jeugdzorg Helmond

Yes We Can Clinics is een gespecialiseerde Jeugd GGZ-instelling. Jongeren kunnen er terecht voor behandeling van gedragsstoornissen zoals ADHD. Naast de behandeling van gedragsproblemen worden ook (beginnende) verslavingen behandeld zoals: alcohol-, drugs-, gok- en gameverslaving.

Doelstelling

Het doel van de behandeling is om jongeren uit hun zelfdestructieve ban te halen. Het verstrikt raken in die ban kan leiden tot verkeerde keuzes met vaak levenslange gevolgen. Niets doen is daarom geen optie. Wel wat doen leidt tot een bevrijdende ervaring, zowel voor de jongeren als hun directe omgeving. Het terugkrijgen van eigenwaarde geeft weer nieuwe doelen waarop vertrouwd kan worden, zodat er weer positieve keuzes gemaakt gaan worden.

Onderscheidende aanpak

Yes We Can Clinics is een initiatief van professionals en counselors die zich willen onderscheiden in de jeugdzorg. Veel jongeren die in de problemen komen – of dreigen te komen – willen een direct hanteerbare oplossing. Vaak staan zij op het punt uit huis geplaatst te worden of hebben op dit moment wekelijks gesprekken met psychologen, therapeuten en maatschappelijk werkers.

Voor veel jongeren werkt dit, maar voor heel veel jongeren ook niet. Deze jongeren en hun ouders zien op tegen de uitzichtloosheid en zijn op zoek naar een andere oplossing.

Nazorg in Eindhoven vlak bij Helmond

Naast de behandeling van de jongere worden ook de ouders nadrukkelijk betrokken in de behandeling. Er vinden in de periode van opname vier familiegesprekken plaats.

Binnen het gezin wordt gekeken naar patronen die terugval in de hand kunnen werken. Deze patronen binnen het gezin worden zichtbaar gemaakt om het nieuw aangeleerde gedrag van de jongere in stand te kunnen houden. De behandelaren herkennen deze patronen en helpen de gezinsverhouding weer in balans te brengen.

Het nazorgprogramma in Nederland vindt wekelijks plaats in Eindhoven vlak bij Helmond. Dit zijn ouder- en jongerengroepen. Het doel van deze groepen is het uitwisselen van ervaringen en elkaar ondersteunen bij problemen waar ouders en jongeren mee kampen. Deze groepen worden geleid door een ervaren counselor.

Vergoed door zorgverzekeraar

Yes We Can Clinics is een erkende Jeugd GGZ-instelling en wordt om die reden vergoed door bijna iedere Nederlandse zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover zie vergoed door zorgverzekering.

Bent u op zoek naar jeugdzorg vlak bij Helmond?

U kunt Yes We Can Clinics bereiken op werkdagen van 8.45 tot 18.00 uur op telefoonnummer 040-211 0311 voor vrijblijvende informatie of voor het inplannen van een intakegesprek in Eindhoven.
U kunt er ook voor kiezen om het contactformulier in te vullen.