Samenwerking Elsden en Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics en Elsden Beroeps Training hebben een samenwerkingsovereenkomst voor interne opleidingen gesloten. Elsden gaat de beroepstrainingen en -opleidingen van Yes We Can Clinics verder professionaliseren. Komend jaar volgen alle behandelaren en counselors (ervaringsdeskundigen) opleidingsmodules over de psychische veranderprocessen bij de fellows. Jan Willem Poot, oprichter van Yes We Can Clinics: “We zijn.. Lees verder »

De resultaten van Yes We Can Clinics in 2016

Met trots presenteren we onze mooie resultaten over 2016. Uit alle onderzoeken en metingen blijkt dat Yes We Can Clinics een goed jaar achter de rug heeft. De rapportcijfers van jongeren (8,6) en ouders (8,3) zijn goed. Bij de doelgroep 18+ geeft 92% ons een positieve waardering. Bij 18- gaat het zelfs om 97%. En.. Lees verder »

Yes We Can Clinics is verhuisd naar Hilvarenbeek

De specialistische behandelkliniek van Yes We Can Clinics is verhuisd op maandag 6 februari 2017 van Tenneville (Ardennen) naar Hilvarenbeek. Het gebouw van de nieuwe kliniek, gelegen op het terrein Groenendael, was eerder in gebruik als conferentiecentrum van Philips. Door de verhuizing vindt de volledige behandeling (intake, behandeling in de kliniek, ouderprogramma, broertjes en zusjesdag.. Lees verder »

Sexting bij RTL Nieuws en RLT Late Night

Sexting is een relevant onderwerp bij jonge meiden die onzeker zijn. Het komt vaker voor dan men denkt en het neemt serieuze vormen aan. Slachtoffers van sexting kampen jarenlang met ernstige psychische klachten. Ze hebben depressies en kunnen een verslaving van drank en drugs ontwikkelen. Vele tientallen jongeren melden zich met klachten bij psychiatrische klinieken… Lees verder »

Tweede Kamerlid op bezoek bij voorlichting Be Aware in Veendam

De voorlichtingsles van Be Aware op de Winkler Prins School in Veendam had vanochtend een bijzondere gast: VVD Tweede Kamerlid Eric Ziengs. Ziengs, zelf afkomstig uit Drenthe en in de Tweede Kamer onder meer woordvoerder op het gebied van preventie, woonde de voorlichting over verslaving in klas 3 basis techniek bij. Komende maand spreekt de.. Lees verder »

Opvoedcursus voor ouder verplicht – NOS – Yes We Can Clinics

Week tegen Kindermishandeling – Jaarlijks worden in Nederland meer dan 100.000 kinderen mishandeld. Willianne (22) werd tot haar dertiende misbruikt. Ze werd gedwongen om seksuele handelingen te verrichten bij een bekende. Pas na een paar jaar zocht ze hulp en dat was niet gemakkelijk. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je iemand opzoekt.. Lees verder »

RTL 4 programma Verslaafd!

RTL 4 programma Verslaafd! – In het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma ‘Verslaafd!’, biedt Peter van der Vorst opnieuw de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar familie. Niet alleen de verslaafde wordt tijdens zijn of haar behandeltraject gevolgd, maar ook zijn of haar familie krijgt hulp aangeboden om de problemen op te.. Lees verder »

Anita wordt opgenomen

Het tv-programma ‘Anita wordt opgenomen’, is vanavond om 22.05 uur te zien op NPO 1. Het tweede seizoen speelt zich geheel af in een verslavingskliniek. Anita Witzier was volkomen blanco op het gebied van verslaving en viel van de ene verbazing in de andere. Anita: “Ik vind verslaving allesverterend, alle verhalen zijn me bij gebleven. Ik.. Lees verder »

Alcoholgebruik onder jongeren neemt niet af

De overheid voert sinds november 2013 campagne om te voorkomen dat jongeren voor hun achttiende gaan roken of drinken omdat het schadelijk is voor de ontwikkeling van jonge hersenen. De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van VWS, met steun van onder meer het Trimbos-instituut. Uit onderzoek door RTL nieuws bij jongerenwerker, controleurs, scholen en artsen blijkt.. Lees verder »

Family Island

Family Island gepresenteerd door Johnny de Mol biedt vier probleemgezinnen een laatste strohalm. Deze gezinnen, verscheurd door problemen met onhandelbare tieners, worden meegenomen naar een onbewoond eiland. Het doel is om de negatieve spiraal te doorbreken zodat alle gezinsleden weer normaal met elkaar in een huis kunnen leven. De gezinnen moeten wennen aan hun nieuwe.. Lees verder »