Alcoholgebruik onder jongeren neemt niet af

De overheid voert sinds november 2013 campagne om te voorkomen dat jongeren voor hun achttiende gaan roken of drinken omdat het schadelijk is voor de ontwikkeling van jonge hersenen. De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van VWS, met steun van onder meer het Trimbos-instituut.

Uit onderzoek door RTL nieuws bij jongerenwerker, controleurs, scholen en artsen blijkt dat het alcoholgebruik onder jongeren niet is veranderd sinds de overheidscampagne. Ondanks de verhoging van de leeftijdsgrens zijn jongeren tussen de 16 en 18 jaar niet minder gaan drinken. 14 procent van de drinkende jongeren neemt meer dan 20 glazen alcohol in het weekend. Ook het kopen van alcohol kan nog steeds gemakkelijk. Volgens Mireille de Visser van de Alcoholpoli ligt de oorzaak vooral bij ouders. “Ouders vinden het moeilijk om hun kinderen te verbieden”.
Het alcoholgebruik onder jongeren is nog altijd hoog, de groep jongeren die te veel drinkt wil ik extra aandacht geven aldus Staatssecretaris Martin van Rijn.

Lees hier het uitgebreide artikel van RTL Nieuws