Anita wordt opgenomen

Het tv-programma ‘Anita wordt opgenomen’, is vanavond om 22.05 uur te zien op NPO 1. Het tweede seizoen speelt zich geheel af in een verslavingskliniek. Anita Witzier was volkomen blanco op het gebied van verslaving en viel van de ene verbazing in de andere.

Anita: “Ik vind verslaving allesverterend, alle verhalen zijn me bij gebleven. Ik dacht dat verslaafden werden opgenomen en daarna gewoon beter waren en dat zij na de kliniek een fijne, nieuwe start konden maken. Zo blijkt het dus helemaal niet te werken. Na de kliniek begint het echt pas. Je blijft verslaafd voor de rest van je leven, ook als je niet in gebruik bent.”

Met dit programma wil Anita Witzier de Taboe op verslaving doorbreken. Ze wil laten zien dat verslaafden gewone mensen zijn en het iedereen kan overkomen.
In zes afleveringen volgt Anita cliënten. Zij hoopt dat er door dit programma meer begrip ontstaat voor verslaafden.

“We willen laten zien wat het inhoudt om verslaafd te zijn en hoe het is opgenomen te zijn in een verslavingskliniek. Door mensen hun blik te laten verruimen, maak je hen medeverantwoordelijk. We willen een programma maken dat er toe doet”

Anita wordt opgenomen biedt niet het zelfde programma als Yes We Can Clinics aan, maar het is zeker de moeite waard om de afleveringen te bekijken.

Het tweede seizoen van Anita Witzier wordt Opgenomen wordt uitgezonden door KRO / NCRV. Wekelijks op NPO 1 vanaf maandag 3 oktober om 22.05 uur.

 

De werkwijze van Yes We Can Clinics 
Yes We Can Clinics is een gespecialiseerde jeugdkliniek voor de behandeling van jongeren tussen de 13 en 21 jaar met complexe gedragsstoornissenverslavingsproblemen en bijkomende gedragsproblemen. De zeer intensieve groepssessies, de vele één-op-één sessies gecombineerd met dagelijkse intensieve sport- en outdoor activiteiten maakt Yes We Can Clinics uniek in de jeugd-GGZ.

Wil je meer ervaringen lezen van jongeren die behandeld zijn voor vergelijkbare verslavingen?
Lees hier de ervaringsverhalen van jongeren en hun ouders over Yes We Can Clinics.

Wil je alles weten over symptomen van de verslavingen uit deze afleveringen? 
Neem dan contact met ons op via tel. 040 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.