Opvoedcursus voor ouder verplicht – NOS – Yes We Can Clinics

Week tegen Kindermishandeling – Jaarlijks worden in Nederland meer dan 100.000 kinderen mishandeld.

Willianne (22) werd tot haar dertiende misbruikt. Ze werd gedwongen om seksuele handelingen te verrichten bij een bekende. Pas na een paar jaar zocht ze hulp en dat was niet gemakkelijk.
“Ik denk dat het heel belangrijk is dat je iemand opzoekt die je kunt vertrouwen als je dit overkomt”, vertelt Willianne bij het Jeugdjournaal.  “Vertel het in ieder geval tegen iemand, je moeder of vader.”
Nu, jaren later, benadrukt ze dat slachtoffers baat hebben om terecht te kunnen bij een centrale instantie, zoals Centrum Seksueel Geweld, zodat ze maar een keer hun verhaal hoeven te doen.

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik grijpt deze week ook aan om met een pleidooi te komen voor nieuw beleid om kindermishandeling terug te dringen. De werkgroep wil dat ouders verplicht een opvoedcursus moeten volgen, om zo kindermishandeling te verminderen. Ook zouden artsen sneller aan de bel moeten kunnen trekken, ook al gaat dat tegen het beroepsgeheim in. Taskforce-voorzitter Van der Laan: “Het is toch heel erg logisch dat we het belang van het kind voorop zetten boven de privacy van iemand die het kind misschien wel heel veel kwaad aandoet.” (Bron: NOS)