RTL 4 programma Verslaafd!

RTL 4 programma Verslaafd! – In het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma ‘Verslaafd!’, biedt Peter van der Vorst opnieuw de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar familie. Niet alleen de verslaafde wordt tijdens zijn of haar behandeltraject gevolgd, maar ook zijn of haar familie krijgt hulp aangeboden om de problemen op te lossen. In de maanden na de behandeling wordt ook de hele familie gevolgd door het interventieteam om alle ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben.

Dinsdag 8 november 2016 – Het programma Verslaafd schakelt de hulp in van Yes We Can Clinics om Dennis te helpen aan een nieuwe toekomst

Op dinsdag 8 november 2016 is Dennis (20) te zien bij het programma Verslaafd!
Dennis leeft als een kluizenaar. Heeft nauwelijks vrienden en isoleert zich volledig van de buitenwereld. Hij woont in het ‘hok’ in de tuin van zijn moeder en zijn stiefvader. Dennis gebruikt alcohol en drugs om zijn gedachtes onder controle te houden, maar verliest zichzelf steeds meer. Zijn familie weten geen raad meer en schakelen de hulp in van het programma Verslaafd!

Verslaafd! Is elke dinsdagavond te zien op RTL 4 vanaf 25 oktober om 20:30 uur

(6 weken lang t/m 29 november)

Viktor (18) gamede 13 uur per dag aan een stuk door

In het vorige seizoen van Verslaafd! is Viktor (19) behandeld bij Yes We Can Clinics voor zijn gameverslaving. Hij zat dag en nacht achter zijn computer op zijn slaapkamer. Hij at slecht, was bleek, had flinke wallen en spuugde veel. Zijn moeder confronteerde hem maar niets werkte totdat ze de hulp inschakelde van het programma Verslaafd! Viktor zag in dat hij actie moest ondernemen om van zijn gameverslaving af te komen.

Tien weken lang werd Viktor behandeld bij Yes We Can Clinics. Als niets meer lijkt te werken biedt Yes We Can Clinics een oplossing voor jongeren van tussen de 13 en 21 jaar met gedragsstoornissen en/of verslavingsproblemen. Yes We Can Clinics werkt vanuit de positieve dynamiek van de groep. Door middel van groepssessies, individuele gesprekken en sportactiviteiten leerde hij om met zijn problemen om te gaan en kreeg hij nieuwe handvatten om het leven weer op de rit te krijgen.
Nu een jaar later gaat het super goed met Viktor. Wilt u de aflevering terugzien? Bekijk hier.

Lees hier de ervaringsverhalen van jongeren die bij Yes We Can Clinics behandeld zijn.

Bent u geïnteresseerd in Yes We Can Clinics?

Wij behandelen jongeren tussen de 13 en 21 jaar met gedragsstoornissen en verslavingsproblematieken zoals drugs-, alcohol-, gok- of gameverslaving.
Wij zien verschillende gedragingen bij jongeren. Er is bijvoorbeeld sprake van opstandig, agressief of ander grensoverschrijdend gedrag (stelen, liegen, manipuleren), schoolverzuim en verstoorde gezinsrelaties. Andere jongeren kennen bijvoorbeeld stemmingswisselingen, verkeren in een isolement, somberheid en zelfbeschadigend gedrag. Ook bij vormen van autisme en traumatisering kunnen jongeren zijn vastgelopen in hun ontwikkeling.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics?

Neem dan contact op via 040-2110311 of via het contactformulier
Daarnaast verzorgen wij maandelijks een informatieavond in hotel van der Valk in Eindhoven. Geïnteresseerd? Meldt u hier aan.