Vergoed door zorgverzekering

Yes We Can Clinics schaft eigen bijdrage af

Yes We Can Clinics GGZ heeft per 1 januari 2014 de eigen bijdrage afgeschaft. Cliënten betaalden tot die datum 2500 euro voor hun behandeling bovenop de vergoeding van verzekeraars. Yes We Can Clinics, dat in juni 2011 van start ging, is inmiddels een gevestigde partij in de Jeugd GGZ. Daardoor is het niet langer nodig om de eigen bijdrage te vragen.

Oprichter en bestuurder Jan Willem Poot: “Het opzetten en opstarten van een organisatie met een kliniek in de Ardennen is een dure aangelegenheid. Om dit mogelijk te maken waren we jarenlang genoodzaakt een eigen bijdrage te vragen. Inmiddels is er sprake van een stabiele organisatie, onder meer op financieel vlak, waardoor het doel om zo snel mogelijk de eigen bijdrage af te schaffen per 1 januari kon worden gerealiseerd.”

Programma

Yes We Can Clinics levert absoluut het meest intensieve behandelprogramma voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar met complexe gedragsstoornissen, verslavingen en bijkomende gedragsproblemen. Daarnaast bieden wij als één van de weinige klinieken in Nederland een zeer uitgebreid behandelprogramma voor ouders en/of verzorgers. Na het 10-weekse interne behandeltraject van de jongere en het ouder/verzorger programma vindt er nog een krachtig nazorgtraject plaats.

Wij leveren specialistische Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ). Yes We Can Clinics is door de Wet Toelatingen ZorgInstellingen (WTZI) toegelaten om deze zorg te leveren. Deze toelating zorgt ervoor dat uw behandel- en verblijfskosten worden vergoed vanuit de verplichte basisverzekering die elke Nederlander heeft. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van het soort polis, denk met name aan het verschil tussen een natura- en restitutiepolis. Yes We Can Clinics zal de verschillen echter nooit bij de cliënt in rekening brengen.

Yes We Can Clinics is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-227299. Door deze toelating is Yes We Can Clinics herkenbaar voor alle Nederlandse zorgverzekeraars als erkende instelling voor Geestelijke GezondheidsZorg.

Ons behandel programma wordt door veel professionals gedragen, met onderdelen als:

 • individuele therapie
 • groepstherapie
 • psychiatrische consulten
 • cognitieve therapie
 • effectieve verslavingstherapie
 • psycho-educatie
 • familie-/systeemtherapie
 • emotie-/agressieregulatie
 • traumaverwerking
 • een uitdagend en veelzijdig sport- en outdoorprogramma
 • een intensief nazorgtraject van 2 maanden voor de jongeren
 • een wekelijks nazorgtraject voor de ouders

Een team van 50 zorgprofessionals bestaande uit o.a. psychiaters (BIG geregistreerd), GZ-psychologen (BIG geregistreerd), psychotherapeuten, verpleegkundigen, orthopedagogen en gecertificeerde, ervaringsdeskundige counselors wordt ondersteund door 25 jongerencoaches, pedagogisch medewerkers en casemanagers. Dit team staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor de jongeren en de ouders/verzorgers klaar om de zorg te bieden die nodig is. Daarnaast zorgt het facilitaire en administratieve team van 20 enthousiaste collega’s dat alles verzorgd en soepel verloopt.

Yes We Can Clinics wil niemand uitsluiten tenzij er duidelijke contra-indicaties aanwezig zijn. Voor alle vragen ten aanzien van de ziektekostenverzekering kunt u zich te allen tijden wenden tot één van onze casemanagers op 040 211 0311.

Het is belangrijk dat u bij het eerste gesprek een verwijsbrief van uw huisarts (voorbeeld), een geldig legitimatiebewijs en de zorgpas meebrengt.