Angie (17) werd gepest en buitengesloten

Voordat ik aan mijn behandeling bij Yes We Can Clinics begon heb ik meerdere behandelingen gehad bij verschillende psychiaters en instanties. Maar hier ging ik niet mee in gesprek omdat ik wist dat het naderhand toch weer hetzelfde leventje zou zijn.

Mijn leven bestond voornamelijk uit nergens meer zin in hebben en verkeerde jongens. Ik raakte al heel vroeg depressief. Vanaf de kleuterschool tot aan de hogere school ben ik altijd gepest geweest waardoor ik altijd spijbelde van school. Ik had geen vriendinnen en werd altijd door iedereen buitengesloten, waardoor ik de aandacht ging zoeken bij verkeerde jongens. Zolang iemand mij aandacht gaf was dat genoeg, want dan voelde ik me niet alleen. In 2013 ben ik seksueel misbruikt en in 2015 kreeg ik het verkeerde vriendje. Deze relatie heeft mij geestelijk zo kapot gemaakt waardoor ik mijn emoties ging uiten tegen mijn familie en vrienden. Wanneer ik weer eens niet lekker in me vel zat gooide ik het hele huis overhoop, had ik suïcidale gedachtes en sneed in mijzelf.
Mijn ouders huilden dag en nacht, niet wetend wat ze met mij aan moesten. Ik had nergens meer zin in, luisterde naar niemand en alles moest altijd gaan zoals ik dat wou. Zo niet, dan liet ik je wel even merken dat ik het daar niet mee eens was. Ik ging steeds meer achteruit want mijn leven was toch al verpest in mijn ogen. Toen kwam het moment voor mij dat het niet meer verder kon en ik naar de kliniek vertrok.

11 januari stapte ik in het busje naar de kliniek en dit was een heel zwaar moment. Even heb ik nog getwijfeld of ik me om zou draaien en verder zou gaan met mijn leventje, maar ik wist dat dit echt niet zo kon blijven doorgaan. Tien weken lang heb ik mijn gedrag en gevoelens onder ogen moeten zien. Ik heb hier veel geleerd over mezelf, over mijn problemen en hoe ik hier mee om moet gaan maar ook over wat voor invloed mijn gedrag op de mensen om mij heen heeft gehad. Ik heb bepaalde gebeurtenissen een plek kunnen geven.
Sinds 2 november ben ik weer terug en ik heb mijn gedrag onder controle. Ik kan weer genieten van het leven. Ik heb zelfvertrouwen.

Het is een hele zware en moeilijke stap om tien weken losgekoppeld te zijn van je oude leventje, je familie en vrienden maar ik kan jullie uit ervaring vertellen dat dit zeker de moeite waard is. Het heeft mij laten inzien dat ik totaal niet goed bezig was en heeft me geholpen mijn leven weer op orde te krijgen. Yes We Can Clinics is echt een plek om nooit te vergeten en ik ben deze plek eeuwig dankbaar. En mocht het even misgaan, heb ik nog heel veel fellows waar ik bij terecht kan.

Ik ben trots op mezelf!