Arjan (19) is verslaafd aan wiet en andere middelen

Ik ben 30 december 2015 opgenomen in de kliniek vanwege mijn verslaving. Maar voordat ik tot de beslissing kwam om mij op te laten nemen is er een hoop gebeurd.
Op dat moment wist ik niet meer wat ik moest, ik kon voor mijn gevoel niet meer met, maar ook niet zonder mijn drugs leven. Ik had al vele psychologen gesproken, en 2 behandelingen bij andere verslavingsinstanties gevolgd. Hierdoor had ik het gevoel dat weer een andere behandeling volgen niets uit zou maken, en mij helemaal niet zou helpen.
Rond mijn 14e ben ik begonnen met af en toe blowen, dit had ik voor mijn gevoel nog wel in de hand. Een half jaar later kreeg ik medicatie voor mijn ADD. Toen ik deze medicatie voor het eerst gesnoven had, had ik het gevoel dat ik het geen had gevonden waar ik gelukkig van zou gaan worden. Ik ging al erg snel over naar dagelijks gebruik. Na een  jaar was duidelijk dat ik een probleem had, en werd ik verwezen naar verslavingszorg. Maar het hield niet op. Ik stopte met het snuiven van ritalin maar mijn wiet gebruik verergerde. Op deze manier ben ik doorgegaan tot mijn 18e, ik verving bijna elk jaar het een voor het ander en dacht daarbij dat mijn probleem opgelost was.
Op mijn 18e ging ik echt heel erg snel achteruit. Hier begon de hel eigenlijk pas echt. Ik kwam in aanraking met het middel speed en dit was het begin van het eind. Mijn lichamelijke/psychische gesteldheid werd erg slecht. Ik zweette veel, keek vreselijk uit mijn ogen, ik sliep dagen achter elkaar niet en kreeg daardoor de nodige hallucinaties. Hier kwam op mijn 19e het moment dat ik eigenlijk niet meer wilde leven, maar er ook geen einde aan durfde te maken, ik zat helemaal vast aan mijn middel en durfde er niet mee te stoppen.
In pure wanhoop heb ik een intake gedaan bij Yes We Can Clinics, en dit bleek de beste keuze te zijn die ik kon maken. Ik weet niet hoe het heeft gewerkt, maar ik ben nu bijna 6 maanden clean, en ik zit beter in mijn vel dan ooit, en dat betekent niet dat het altijd soepel gaat, ik zou niet eerlijk zijn als ik zeg dat het een makkelijk weg is die ik nu bewandel, maar ik weet zeker dat de weg van actieve verslaving, 10 keer zwaarder is dan de weg die ik nu bewandel.
Dus ik ben erg blij met de wanhopige keuze die ik in december heb gemaakt om naar de kliniek te gaan!