Bo (18) Mijn gedragsproblemen waren een zware depressie en met niemand rekening houden

 

Voordat ik aan mijn behandeling bij Yes We Can Clinics begon heb ik meerdere behandelingen gehad bij verschillende psychiaters en instanties. Deze wist ik zo in mijn macht te krijgen dat dit niet de juiste oplossing voor mij was.

Mijn leven voordat ik naar de kliniek vertrok bestond uit voornamelijk veel in bed liggen, maar ook door bij de verkeerde mensen te wonen alleen maar om niet thuis te hoeven zijn. Ik rende gewoon weg voor mijn eigen problemen. Door mijn depressie heb ik drie maanden lang alleen maar geslapen en me nergens anders mee bezig gehouden. Mijn depressie is ontstaan doordat ik in 2013 mishandeld werd door een verkeerd ex-vriendje, in 2014 overleed mijn opa, in 2015 ben ik seksueel misbruikt en daarnaast ging het op school ook allemaal niet goed vanwege mijn faalangst. In contact komen met mijn ouders wilde ik eigenlijk niet, omdat ik heel veel wrok gevoelens had naar hun toe, vanwege het overlijden van mijn opa en verschillende dingen die er in huis waren gebeurd. Ik ging alleen maar achteruit en ging dus ook met steeds slechtere personen om. Mijn leven was toch al verpest in mijn ogen, dus met wie ik omging was voor mij niet belangrijk. Ik miste heel veel liefde van thuis uit en ging die dus zoeken bij de verkeerde jongens. Toen kwam het moment voor mij dat ik niet meer verder kon en ik naar de kliniek vertrok.

Ik heb hier veel geleerd over mijzelf, mijn problemen en hoe ik in het vervolg om kan gaan met dingen die mij in de weg staan of dwars zitten. Ik heb vooral ingezien dat mijn probleem niet alleen door anderen komt, maar ook voornamelijk door mijzelf. Ik heb dingen kunnen verwerken die mij heel erg dwars hebben gezeten. Ik kan nu heel anders naar mezelf kijken, namelijk dat ik meer zelfrespect heb en ik kan mezelf accepteren zoals ik ben. Ook heb ik leren omgaan met mijn faalangst en ben nu weer thuis begonnen aan een nieuwe opleiding waar ik heel veel zin in heb. Ik zie ook in dat het niet belangrijk is hoeveel vrienden je hebt, maar dat je met de mensen omgaat die goed voor je zijn. Ook kan ik nu omgaan met de wrok gevoelens die ik had voor mijn ouders en heb ook dat een plaatsje kunnen geven.

Ik ben uiteindelijk enorm blij dat ik naar de kliniek ben gegaan. Het programma heeft me laten inzien dat ik totaal niet goed bezig was en het heeft mij zeker geholpen mijn leven weer op orde te krijgen. Ik ben nu inmiddels zes maanden uit de kliniek en ik ben trots op de dingen waar ik mee bezig ben. Ik heb het contact met bepaalde familieleden opgepakt en daar ben ik heel blij mee. Ik doe mijn best voor de dingen die ik wil, ik werk er hard voor en ik doe er alles aan om het juiste te blijven doen. Het is niet altijd even makkelijk, maar daarvoor zijn er genoeg fellows, familie en vrienden die mij verder kunnen helpen.

Ik leef nu nog alleen voor vandaag en dat is het belangrijkste en het gebed van kalmte helpt me nog altijd een heel stuk verder. Dankbaar voor deze plek zal ik altijd blijven!