Boris is twee keer behandeld bij Yes We Can en blikt terug

Ik ben Boris,

Twee keer heb ik bij Yes We Can Clinics gezeten en dat waren 2 hele mooie, zware, leerzame, en emotionele maanden. DE eerste keer was ik 18 jaar en was ik nog niet klaar om mijn verslaving los te laten. Ik heb wel veel geleerd in die 10 weken en ben ook zeker anders gaan kijken naar dingen, maar durfde nog niet de stap te nemen om mijn oude leven los te laten. Zodra ik weer in mijn oude omgeving was ging het weer bergafwaarts en duurde het niet lang voordat ik weer in mijn oude patroon en gedrag viel.
Ik mocht niet meer thuis wonen en ging op kamers, en het werd alleen maar erger en erger. Ik zat weer op me rock bottom. Dat heeft twee jaar geduurd en toen heb ik me vrijwillig aangemeld bij YWCC. Ik mocht voor de tweede keer naar YWCC, omdat ik klaar was om de stap te nemen, maar ik het graag op een vertrouwde plek wilde doen, want ik was ver heen.
Eenmaal bij YWCC was het de eerste week heel moeilijk voor mij en wilde ik weer naar huis. Na een week besefte ik pas waarvoor ik terug was gekomen. Ook deze keer had ik veel geleerd en was ik zelfverzekerder dat ik het aan kon. Ik wilde na Yes We Can naar een safehouse, maar helaas was er geen plek en moest ik terug naar me oude omgeving en heeft het niet lang geduurd voordat ik weer terugviel in me oude patroon en ik weer was waar ik begonnen was.
Ik probeerde heel veel, maar niks slaagde. Dat ik niet naar een safehouse kon zakte de moed weer in me schoenen, want ik ben heel erg verslaafd en had eigenlijk voor een lange tijd intensieve nazorg nodig, in een andere omgeving dan mijn eigen!
Ik vind het goed dat jullie het programma steeds aan het verbeteren zijn en ik ben jullie allemaal heel erg dankbaar dat ik deel heb mogen nemen tot twee keer toe.
Ik ben 7 maanden tot het besef gekomen dat ik wat moet doen met me leven. Vandaag de dag ben ik 7 maanden clean en sober. Ik ben verhuist van mijn oude omgeving. Ik werk fulltime, ga weer naar school toe in september en woon op mezelf. Ik ben jullie alle heel dankbaar: alle coaches, counselors, het fellowship, en Jan Willem Poot. Ik vind het geweldig dat je zo iets moois hebt opgericht! Zonder jou was ik nooit zover gekomen, Bedankt! ik houdt graag contact met jullie en wil graag een keer langs komen!

Groetjes Boris