Cenny is verslaafd en heeft gedragsproblemen

Klaar voor verandering in je leven of word je gedwongen?

Geen punt het is al goed dat je op deze site aan het kijken bent.
Ik was 21 jaar en ik gebruikte wiet cocaïne en alcohol. Mijn gebruik is begonnen toen ik (16) naar de derde klas ging, doordat ik het allemaal interessant vond wat sommige klasgenoten allemaal deden. Mijn leven was nog goed en leuk. Ik was fanatiek voetballer en deed het redelijk op school, maar ik had al veel moeite met de scheiding van mijn ouders en dat al mijn opa en oma’s overleden waren. Mijn vader gokverslaafde was en wat er verder allemaal thuis gebeurde. Kort samengevat: veel meegemaakt in mijn jeugd.
Mijn verdriet en pijn en de interesse in zogenaamde stoere dingen zorgde ervoor dat ik het helemaal geweldig vond en dacht dat ik een oplossing voor alles had gevonden!
Maar dit was niet zo, want alles ging langzaam achteruit. Mijn school, werk, voetbal, familie-banden en de banden met mijn ouders ging achteruit en op het laatst had ik niemand meer dus geen school geen werk geen ouders geen familie. Ik loog veel en stal en na een tijd ging ik dealen. Kortom mijn leven was onhanteerbaar geworden en het kon niet langer zo doorgaan of ik moest het huis uit. Ik kwam thuis van een avond blowen en snuiven en mijn moeder verstelde mij dat ik eruit moest en haar kind niet meer zou zijn als ik geen hulp zou zoeken. Natuurlijk wilde ik geen hulp, want ik kon het zelf wel maar diep van binnen wist ik dat ik het niet zelf zou kunnen want dat had ik al zo vaak geprobeerd en het was niet gelukt.
Ik ging naar Yes We Can Clinics, omdat ik mijn moeder wilde behouden. Mijn moeder en Yes We Can ben ik tot op de dag van vandaag zo dankbaar, want zonder dit had ik het nooit gered. Mijn gezondheid en geestelijke gezondheid en lichamelijke gezondheid waren zo erg achteruit gegaan dat ik gewoon lelijk werd.

In 10 weken Yes We Can heb ik zoveel geleerd en ik kwam bij mensen die het zelfde probleem hadden als ik en iedereen begreep elkaar, je krijgt de juiste hulp van iedereen die er werkt. Voor het eerst in me leven mensen die mij echt wilde helpen om een goede toekomst tegemoet te gaan. Je krijgt de juiste handvatten om het thuis verder te doen en onthoud je staat dan niet alleen want alleen red je het niet !!!!
Bij Yes We Can krijg je goede 1-op-1 gesprekken en groepssessies met andere ervaringsdeskundige die ook verslaafd zijn. Je hebt gewoon een ziekte waar je niks aan kan doen. je krijgt ook leuke sport- en outdooractiviteiten.

Na mijn 10 weken had ik alle handvatten om een goede toekomst te gaan maken. Je moet immers wel alle suggesties en adviezen opvolgen, want anders ga je het niet trekken. Zoals ik bijvoorbeeld, want ik was eigenwijs en wilde alles op mijn manier gaan doen. Ik wilde het ene wel en het andere niet, maar wij moeten niet meer naar ons zelf luisteren en onze manier gaan toepassen, want wij hebben dit altijd al geprobeerd.
Ik kwam weer in me oude situatie terecht en nog erger. Ik zat op mijn dieptepunt en wilde niet meer en toen heb ik me zelf overgegeven en alles gedaan wat de mensen zeiden en alles wat ik geleerd heb bij Yes We Can gedaan en toegepast en wat een mooi leven heb ik nu weer. Ik sport weer, ik heb zo een goede band met me ouders en familie, alle pukkels en dingen heb ik niet meer en zie er weer gezond uit. Ik kan overal weer komen zonder dat ik moet stressen om leugens die ik tegen mensen heb gezegd. Ik ben van een onzeker naar zeker persoon gegaan. Ik ben nu bezig met vrijwilligerswerk en ga binnenkort weer naar school toe waar ik gewoon zin in heb.
Kortom mijn leven is zo mooi en zo goed . Ik neem verantwoording in mijn leven en kan zelf van alles regelen wat ik nooit heb gekund.