David (22) is drie jaar clean en blikt terug

Ik ben David en ik heb in de herfstperiode, 2012 in de kliniek gezeten en ben nu sinds december 2012 clean. Ik kwam daar binnen nadat ik een tijd op straat heb gestaan. Ik had bijna geen contact met mijn ouders. Lichamelijk gesloopt, pijn in mijn lever, mijn spieren verzwakt en nauwelijks 47 kilo zwaar. Ik was emotioneel volledig afgezwakt en mijn grenzen zijn vervaagd. Ik deed alles om aan mijn drugs te komen, dealen, seks, stelen, manipuleren, niks was mij te gek om aan een hit te komen.
Uiteindelijk wilde en kon ik niet meer. Ik was het zat. Ik was volledig op, maar ik kon niet stoppen. Na eindelijk hulp gevraagd te hebben aan mijn ouders, kwam ik in Yes We Can Clinics terecht. Ik heb daar een hele goede tijd gehad, maar al voor de helft van mijn behandeling werd het duidelijk dat ik door moest voor meer en nog intensievere behandeling. Ik ben toen voor 1,5 maand terug naar Amsterdam gegaan en ging door naar een kliniek in Schotland voor 18 weken.
Eenmaal weer thuis ben ik bij mijn ouders gaan wonen in Amsterdam. Daar heb ik de eerste paar maanden mijzelf vol ingezet voor herstel: 150 meetings in 90, sponsor- en stappenwerk, service op de meeting en vrijwilligerswerk. Ik deed en wilde alles doen voor herstel en heb dat ook gedaan. Ik moest net zo hard werken om clean te blijven als ik deed voor mijn gebruik.
Ik ben nu dik 3 jaar verder en ik heb een leven beter dan ik had kunnen dromen.
Ik woon op mezelf, heb goed contact met mijn ouders, zus en vrienden, zit in het eerste jaar van een HBO opleiding waarbij ik alle vakken gewoon haal en ik heb de leukste stageplek die ik kon vinden. Maar het belangrijkste is dat ik als ik wakker word me goed voel, ik mijzelf in de spiegel kan aankijken zonder mij voor iets te hoeven schamen en weer van het leven kan genieten.
Ik heb dankzij Yes We Can en het programma een leven waar ik van hou en wil nooit meer terug. Maar ik heb het zelf gedaan, door te werken en niet op te geven!!