Een bedankje van Kees (18)

Heej allemaal,

Even een berichtje van mijn kant uit. Ik wil via deze weg laten weten hoe het met me gaat. Ik ben nu 6 maanden en 17 dagen clean! Al is dit niet gemakkelijk geweest. Op het moment dat ik de kliniek uitkwam was ik doodsbang. Natuurlijk bang voor de reacties van anderen, maar ik was vooral bang voor mezelf. Dat ik het weer ging verknallen. Gelukkig heb ik genoeg mensen om me heen en zij hebben me er echt doorheen gesleept, maar zelfs met al die mensen om me heen is de drank in deze omgeving veel aanwezig en ik ben dan vaak ook nog zo’n sukkel dat ik de spanning en de triggers ga opzoeken. Dit heeft wel er wel een aantal keer tot geleid dat ik aardig dichtbij was om weer te gaan gebruiken. Gelukkig heeft dit mij wel goed aan het denken gezet. De nazorg van Yes We Can Clinics (YWCC) heeft mij veel geboden, gelukkig kan ik dat nu nog voortzetten met de meetings. De mensen op de meetings staan echt voor me klaar, deze kan ik altijd bellen en ze komen me zelfs opzoeken als ik het moeilijk heb.

Verder ben ik op advies van Lotte (behandelaar) op zoek gegaan naar individuele hulp. Ik heb dit gedaan, maar geen enkele hulp is hetzelfde als YWCC. Het voelt gewoon niet hetzelfde. Als naar YWCC was gegaan zoals ik er nu insta, dan had ik er veel meer uit kunnen halen.

Ik heb mijn opleiding ook weer opgepakt en ga nu voltijd naar school.

Jongens, ik mis jullie echt heel erg. Ik heb echt zoveel aan jullie gehad. Misschien heb ik het niet allemaal laten zien, maar het is wel bij jullie begonnen.

Ik ben super dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.

Groetjes,

Kees