Erwin was depressief en gebruikte wiet

Mijn drugs of choice is wiet, ik was depressief en werkte alleen om wiet te kunnen kopen. Ik zag mijn leven niet zitten, ik leefde alleen maar om te kunnen blowen, want dan voelde ik me fijn en mijn familie begreep mij niet door mijn gevoel. Zij wilden niet dat ik blowde en daardoor ben ik me eigenlijk ook gaan afstoten van mijn familie.
De relatie tussen mij en mijn ouders was echt slecht. We praatten nergens over en zij hadden ook geen idee hoeveel ik gebruikte. Ik ben uiteindelijk ook gaan stelen van mijn gezin, omdat ik zonder werk zat en dacht dat ik wiet nodig had. “Mijn vrienden” die ik had appte, appte ik ook alleen als ze zin hadden om te gebruiken. Uiteindelijk kreeg ik de keuze van mijn ouders om uit huis te gaan of om hulp te zoeken. Uit huis gaan was geen optie voor mij. Ook al wilde ik het toen wel, maar ik zou mijzelf nooit kunnen redden in de maatschappij dus heb ik hulp gezocht.
Uit de gesprekken met een psycholoog kwam eruit dat hij me niet kon helpen en verwees me door naar Yes We Can Clinics. Ik had niks te verliezen dus heb deze kans aangepakt en ben naar de kliniek gegaan. Dit is de beste keuze die ik in mijn leven heb gemaakt. In de kliniek heb ik veel geleerd en vrienden voor het leven leren kennen. Ik ben 31 augustus naar de kliniek gegaan tot 9 november.
Mijn leven nu is een stuk beter, het kan nog altijd veel beter natuurlijk en ik heb nog veel te leren maar ik heb nu weer werk en een opleiding gevonden die me echt aanstaat. Mijn band met mijn gezin is een stijgende lijn. Ik heb in de 3 maanden die ik terug ben uit de kliniek al veel meer mooie dingen meegemaakt dan in de jaren ervoor. Ik kan eindelijk trots op mezelf zijn en begin van mezelf te houden. Ik ben echt dankbaar voor alle hulp die Yes We Can me heeft gegeven.