Eva (19) heeft gedragsproblemen en faalangst

Voordat ik bij Yes We Can Clinics kwam heb ik bij meerdere instellingen hulp gezocht en gekregen.
Hoe goed de psycholoog ook was, ik had altijd mijn blabla verhaaltje en wist ze één voor één wel weer om de tuin te leiden met mijn sociaal wenselijke praatjes. Het ging allemaal wel goed en ik voelde me prima. Ik leefde in 1 grote schijnwereld van leugens en manipulatie. Negen van de tien keer kwam ik niet eens opdagen en als ik thuiskwam en mijn moeder vroeg hoe het bij de psycholoog ging hing ik gewoon een verhaal op en loog ik keihard zonder dat ik daar ook maar wat van schuld bij voelde, gewoon ziek.

Ik ben in mijn jeugd veel gepest op de basisschool omdat ik wat voller was dan de rest van de meisjes. Daarnaast was ik ook nog is de langste en had ik krullen. Vaak werd ik dan uitgescholden voor schaap, of ik was vies en dik. Ik weet nog wel dat ik ’s morgens naar school werd gebracht door mijn moeder en toen ik de klas in kwam meteen werd uitgescholden door de grote pestkop van mijn klas. Ik ben huilend naar buiten gerend achter mijn moeder aan en heb gevraagd of zij mij wilde helpen omdat het pesten moest stoppen.
Mijn moeder heeft de pestkop van zijn fiets afgetrokken en heel erg duidelijk gemaakt dat het voor eens en altijd over moest zijn met dat gepest. Hierbij is dat gelukkig gestopt. Sterker nog, als ik deze pestkop nu tegenkom op straat krijg ik zelfs een knipoog. Mijn onzekerheid hierin is altijd gebleven. Vanaf mijn twaalfde ben ik de lucht in gegaan en werd ik opeens een slanke den. Ik ben wel altijd heel erg kritisch naar mezelf blijven kijken wat soms wel ver kon gaan door mezelf uit te hongeren omdat ik mezelf al snel ‘te dik’ vond. Door meerdere nare gebeurtenissen in mijn leven is die onzekerheid blijven hangen en was ik ook erg bang om te falen. Faalangst werd een onderdeel van mij. Ik durfde niks meer, ik mocht geen fouten maken van mezelf. Op elk gebied kwam mijn faalangst wel naar boven waardoor het mijn hele leven beïnvloedde. Ik kreeg paniekaanvallen op mijn werk waardoor ik vluchtte en de ergste leugens verzon zodat ik weg kon, vluchten voor mijn angsten. Ik verzon dat mijn oma was overleden, of mijn vader een hersenbloeding had of dat er iets ernstigs met mij aan de hand was. Ik bleef zo erg in die angst hangen en het ergste was dat ik in mijn eigen leugens ging geloven. Iedereen om mij heen nam afstand van mij omdat niemand mij meer op mijn woord kon vertrouwen. Ik beschadigde iedereen met mijn vreselijke leugens.

Ik kreeg een relatie. Een ongezonde relatie met een jongen die emotioneel niet beschikbaar was. Ja, daar koos ik ze op uit zodat ik mijn eigen emoties ook heel diep weg kon stoppen. Hij wist hierin dan ook helemaal niet hoe slecht het eigenlijk met mij ging. Het was een heerlijke vlucht voor mij en ik nam daardoor afstand van mijn familie en vrienden omdat die wisten wat er in mij omging en dat was natuurlijk hartstikke eng, want oh wat als er iemand bij mijn gevoel en emoties komt?! Ik was doodongelukkig en voor niemand meer te bereiken. Ik liet niemand binnen en ik kwam zelf niet meer bij mijn eigen gevoel. Familie of vrienden die in tranen vertelde dat ze zich zorgen maakte, het deed me niks. Alsof er een stenen muur om mij heen was gebouwd, die ik zelf had gecreëerd. Ik werd depressief en het enige wat ik deed was slapen, eten en uitgaan. Geen ontwikkeling, niks.

Op een gegeven moment zat ik zo vast in mijn web van leugens dat ik niet meer kon. Samen met mijn moeder heb ik YWCC gevonden en ben ik tot op de dag van vandaag zo blij dat ik het busje in ben gestapt in Eindhoven en mijn avontuur ben aangegaan. Het is een plek die absoluut niet te beschrijven is, behalve als je het avontuur zelf aan bent gegaan of gaat! Twijfel niet, maar DOE!! Met vallen en opstaan komen we er allemaal en vergeet vooral geen hulp te vragen. In deze bijzondere kliniek staat iedereen voor je klaar met open armen. Met mij gaat het ontzettend goed! Ik ben uit mijn relatie gestapt en ik heb een baan als Sales Advisor bij H&M waar ik elke dag weer met een glimlach heenga. Daarnaast ben ik heel blij met de mensen die ik om me heen heb, zowel familie, vrienden als natuurlijk alle lieve fellows!

YES WE CAN!

Veel liefs,

Eva