Een fellow, 18 jaar

Sinds ik uit de kliniek ben gaat het steeds beter met me. Ik heb bijna geen problemen meer. Het enige waar ik nog moeite mee heb is met mijn agressie. Gelukkig doe ik nu ook een vervolg programma van 5 maanden die mij ondersteund in mijn verslaving, agressie en criminaliteit. Inmiddels ben ik nu 5 maanden en 17 dagen clean. Ik heb er nu helemaal geen last van als mensen om me heen gebruiken. Ik vind dat Yes We Can Clinics mij heel goed heeft geholpen, ik ben er veel beter uitgekomen dan alle verwachtingen. Daar ben ik heel blij om. Verder gaat het thuis veel beter en ben ik heel hard aan het werk om de band met mijn ouders en broertje nog beter te maken.

 Af en toe heb ik wel een paar moeilijke momenten maar dan kan ik gelukkig me eigen kwijt bij de fellows en daar ben ik heel blij om, want de fellow-ship is een hele andere groep als waar ik eerst in zat en dat maakt het zo bijzonder.

 Verder is het met de meetings helemaal top. Als je daar komt word je zo fijn en open ontvangen en zijn er mensen om je heen die je niet veroordelen maar alleen naar je luisteren en je zonodig advies geven. Ik merk ook heel erg dat ik nu ook heel veel vrijheid heb terwijl ik vroeger de vrijheid gebruikte om verkeerde dingen te kunnen doen. Nu doe ik dat niet. Ik doe nu leuke dingen met me broertje, vrienden en fellows en dat is veel fijner dat drugs en andere dingen.

 Voor de fellows in de kliniek. STAP in herstel, want het leven is zo veel mooier zonder al die dingen. Misschien denken jullie nu wel ‘ja het zal wel’, maar dan kan ik je één ding zeggen, ik kom ook van heel ver en heb ook heel veel meegemaakt en mij lukt het nu om het goede te doen dus dan kunnen jullie het ook.

Zolang je maar clean blijft en op het rechte pad zit komt alles goed.