Frans (20) zocht zijn uitvlucht in middelengebruik

Voordat ik naar Yes We Can Clinics ging zag ik niet veel meer in het leven ik had mezelf buitengesloten van de normale wereld.
Ik zocht mijn uitvluchten in veel verschillende middelen cocaïne wiet speed etc.
Ik hield iedereen wie ik voor lief had voor de gek, liegen bedriegen was mijn manier van leven geworden. Elk weekend en af en toe door de week gebruikte ik de middelen om even alles te vergeten.
Tot ik het moment bereikte dat ik geen uitweg meer zag en alles op biechtte tegen mijn moeder. Zei was mijn rots in de branding en zei dat ik naar Yes We Can Clinics moest gaan. Ik verzette me niet en heb me gelijk aangemeld. Daar heb ik heel veel geleerd!
Dat ik niet alleen mezelf het leven zuur maakte maar ook van iedereen die maar een relatie met mij had, Vrienden en familie.
Op 27 maart vertrok ik en toen ik daar uit kwam op 5 juni was ik een heel ander mens, had een andere kijk op het leven.
Eenmaal thuis aangekomen was wel alles wennen, net of ik in een nieuwe wereld kwam vol met nieuwe kansen.
Mijn ouders hadden ondertussen al mijn spullen verhuist van Breskens naar Middelburg zodat ik een nieuwe start kon maken, weg van alle grote prikkels.
Nu ben ik aan het werk ga misschien weer een opleiding logistiek volgen. Langzaam ben ik iedereens vertrouwen aan het terug vinden, natuurlijk wel met pieken en dalen maar we geven niet op!
Nooit meer wil ik die (troep) aanraken hoe moeilijk het ook wordt. Het leven is zo mooi vanzelf , dat ik het niet meer nodig heb.
Dit heb ik voor een groot deel aan Yes We Can Clinics te danken!
Ik raad het iedereen aan die problemen thuis heeft of met de middelen je komt er sterker uit!