Kaiyo (21) onderdrukte zijn gevoelens door alcohol en gamen

Op mijn tweede levensjaar zijn mijn ouders gescheiden. Ik heb een verslaafde vader die regelmatig agressief gedrag naar mij vertoonde en denigreerde. Bij mijn moeder thuis was zij juist degene die werd gedenigreerd en mishandeld. Ze koos vaak een minder gezond vriendje uit. Het is niet alleen negatief geweest thuis. Maar dit soort gebeurtenissen kwamen wel voor. Ik ben mij daardoor heel erg los gaan koppelen van mijn ouders. Wat ik dacht dat mij leek te helpen was aandacht zoeken op school, door middel van clownsgedrag. Mensen namen me niet echt serieus meer. Ik werd een beetje gezien als een vreemd kind. Omdat ik mezelf alleen maar voor schut zetten om mensen te laten lachen. Ik versterkte eigenlijk daardoor mijn onzekerheid. Dit is in de loop van de jaren gaan opstapelen. Een aantal gebeurtenissen die heel veel effect op mij hebben gehad. Is mijn misbruik rond mijn elfde. En dat mijn vriendin het leven van zichzelf had ontnomen op mijn veertiende.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik er niet mocht zijn. Ik verkoos anderen boven mezelf en keerde de rug naar mijn gevoelens. Het onderdrukken van mijn gevoelens deed ik door middel van alcohol en gamen en aandacht bij mensen om me heen en voornamelijk bij vrouwen. Ik werd heel vlak naar de wereld en verloor heel veel mensen door mijn gedrag.

Na jaren vallen en opstaan, positieve en negatieve levensgebeurtenissen heb ik rond mijn twintigste levensjaar mijn dieptepunt bereikt, nadat het uit ging met mijn vriendin. Ik trok op dat moment niks meer. Ik begon me totaal te isoleren van de buiten wereld. Ik zorgde niet meer voor mezelf en het ging heel slecht. Toen heeft mijn moeder de keuze gemaakt om mij naar Yes We Can Clinics te sturen. Ik wist zelf ook dat het niet anders kon dus ging mee in deze keuze. YWCC is het beste dat mij is overkomen. Ik heb daar heel veel geleerd en sturing gekregen in de juiste weg. Daar heb ik geleerd dat ik er mag zijn. Met verdriet en verlies om te gaan. En weer met beide benen op de grond te staan. Nu ziet mijn leven er heel anders uit. Ik heb fijne baan, goede vrienden om me heen. En ik kan mezelf zijn en voor mezelf kiezen. Volgend jaar begin ik weer met een studie en heb nu ook nog eens een huisje.
En het allerbelangrijkste: Mijn vader is aan zichzelf gaan werken en heb nu een goede band met beide ouders.