Kees (18) kampte met een alcoholprobleem

Hallo,

Ik ben Kees. Toen ik 8 jaar oud was zijn mijn ouders uit elkaar gegaan. Ik dacht dat ik hier nooit moeite mee heb gehad. Toch is mijn grootste verlangen stiekem nog steeds dat mijn ouders nog bij elkaar zijn, ook al is dit niet realistisch. Ik heb nu gemerkt dat ik de scheiding van mijn ouders heel erg bewust heb meegemaakt. Ik heb ongemerkt ontzettend veel last van de scheiding gehad. Mijn moeder verhuisde en daardoor moest ik vaak alleen naar school toe fietsen. Ik voelde mij op deze momenten eenzaam. Maar ik durfde mijn gevoelens nooit naar iemand uit te spreken.

In de loop der jaren is het voor mij een gewoonte geworden om gevoelens niet uit te spreken en problemen op te stapelen. Ik was emotioneel totaal geïsoleerd. Op mijn 13e ben ik begonnen met drinken. Ik merkte al gauw dat dit een makkelijk en snelle manier was om mijn problemen te ontlopen. Vanaf het begin was ik al ongeremd en had ik geen grens. Ik dronk heel veel en stond ook bekent als diegene die altijd dronken is. Vanaf mijn 17e liep het totaal uit de klauwen. Ik sloeg helemaal door in de alcohol. Vanaf dat moment dronk ik dagelijks en kon ik ook niet meer zelf stoppen. Ik verklote de hele thuissituatie. Mijn hele familie leed onder mijn gedrag. Tot op het moment dat ze afscheid van me namen, omdat het echt niet meer kon. Vanaf dat moment ben ik op mezelf gaan wonen. Toen ging het helemaal mis en ik wist zelf ook dat het niet meer kon.

Ik heb al een paar jaar bij de GGZ gelopen en dit was een groot drama. Ik had elke keer een andere behandelaar en ik had het idee dat niemand de tijd voor mij nam. Ik had geen vertrouwen meer in de de geestelijke gezondheidszorg. Na lang zoeken kwam mij moeder met het voorstel op naar Yes We Can te kijken. En toen ik op de site keek wist ik het meteen: dit is goed voor mij. Ik heb direct een intake aangevraagd.

4 maart 2015 was het dan zo ver. Ik mocht naar Yes We Can. De 10 weken in de kliniek hebben mij veranderd. Ik ben nu ruim 15 weken thuis en het gaat super goed. Ik loop nog steeds wel soms tegen dingen aan, maar ik heb nu geleerd hoe ik daar mee om moet gaan. Yes We Can heeft mijn leven veranderd. Het is het beste wat mij ooit is overkomen.

Ik ben super dankbaar dat ik dit heb mee mogen maken!!!!

Groetjes,

Kees