Myrthe (17) kampte met een cocaineverslaving

Lieve lieve coaches en iedereen in Yes We Can,

Ik ben nu drie maanden thuis en ik mis de kliniek en jullie nog steeds. Het klinkt raar om te zeggen dat ik een kliniek mis maar in Yes We Can Clinics heb ik een hele mooie en ook zware tijd gehad en natuurlijk ook veel leuke momenten met jullie. Ik voelde me geaccepteerd en er was begrip wat ik nu heb in de meetings die ik van begin af aan drie keer per week pak. Ik heb een sponsor en goeie fellows om me heen waar ik ook tegen durf te zeggen als het niet goed gaat. Door jullie en wat ik nu hier thuis heb ben ik al 154 dagen clean en ga ik voor me half jaar. Iedere keer als er moeilijke momenten waren dacht ik ‘alleen voor nu niet de eerste drugs of drank nemen’ en ik kon het uitspreken bij de mensen om me heen. Thuis gaat het met ups en downs. De band tussen me ouders en mij is een stuk beter geworden na Yes We Can Clinics. Het vertrouwen is er nog niet helemaal maar dat kan ik begrijpen. De band met me zus gaat moeizaam maar ik heb er wel vertrouwen in, we doen af en toe leuke dingen samen maar het praten over wat er is gebeurd is er nog niet en dat is oké, ik wacht tot zij daar klaar voor is. Met me kleine broertje gaat het nog steeds erg slecht. Er is niets veranderd, hij is nog steeds zwaar depressief en heeft zijn game verslaving. Ik probeer er voor hem te zijn en ik hoop dat hij ook de kans pakt die ik heb gekregen bij Yes We Can Clinics. Als er moeilijke dingen om me heen gebeuren of als het wat minder met mezelf gaat is het tot vandaag geen reden meer om te gebruiken maar juist om me meetings te pakken en met fellows te praten en dat is dankzij jullie.
Ik hoef me niet meer beter voor te doen dan dat ik ben, ik durf mezelf te zijn. Soms in lastige tijden gaat het masker op en doe ik alsof alles goed gaat, maar door eerlijk tegenover mezelf en andere te zijn gaat deze snel weer af. Om me gevoel te herkennen en te laten zien vind ik soms nog lastig. Meestal durf ik het wel maar als het te dichtbij komt vind ik het af en toe nog steeds lastig maar hier blijf ik aan werken.
Jullie hebben me veel geleerd en de grootste kans gegeven die ik had kunnen wensen. Door jullie heb ik me leven weer op kunnen pakken en daar ben ik jullie onbeschrijfelijk dankbaar voor, mijn diepste respect voor wat jullie bij Yes We Can doen!
Ik zie jullie hopelijk als ik een jaar clean ben als ervaringsspreker en daarna over een paar jaar werkende bij Yes We Can Clinics als coach.

Dikke knuffel en liefs,

Myrthe