Pascal (20) was verslaafd

Hallo Yes We Can Clinics,

Ik ben teruggekomen op 29 januari en ben dus al meer dan 3 maanden thuis. In die 3 maanden zijn er veel dingen veranderd in mijn leven en met mezelf.
De band met mijn ouders is in mijn hele leven niet zo goed geweest en zowel ik als mijn ouders werken aan de band met elkaar, er is een hele open sfeer in het huis komen hangen waarin alles bespreekbaar is en waar ik alles tegen me ouders kan vertellen en delen, hoewel ze niet zoals mij verslaafd zijn en dus helaas niet alles snappen wat er in mij omgaat ben ik gaan leren mijn ouders als vrienden te gaan zien als het gaat over mijn herstelleven en dat ik ze moet behandelen zoals ik dat zou doen bij goeie vrienden en niet moet verwachten dat ze mijn herstelproblemen snappen, maar dat ze wel weten waar ik er precies in sta.Ook me koppie buigen en nederig zijn gaat goed, als ik luister naar wat me ouders me voor dingen geven dan zien ze ook dat ik aan de band wil werken wat als gevolg heeft dat ik de vrijheid die ik wil ook krijg.

Helaas zit ik met me dagbesteding nog steeds in de knoop omdat ik helaas geen school of (vrijwilligers)werk heb maar ben wel bezig om bepaalde dingen hiervoor te regelen en om de tijd nuttig door te komen, zo doe ik aan yoga, pak 3 meetings per week, blijf iedere week naar de nazorg toegaan, werk aan me stappen, volg rijles en spreek ik af met fellows.

De laatste tijd ben ik echt een band gaan opmaken met mijn hogere macht en ben ik steeds er meer in gaan geloven dat hij me helpt om clean te blijven, hij heeft me laten testen, belonen en dingen voor me duidelijk gemaakt. Me hogere macht doet dingen voor me die ik zelf niet kan laten gebeuren en daardoor ben ik stukken makkelijker naar het leven gaan kijken, ik weet nu dat de dingen die er om me heen gebeuren door me hogere macht woord gedaan en dat hij me helpt ondanks dat ik er niet altijd even blij mee ben of dat het me zelfs in verwarring brengt over waarom hij dingen doet.Het feit is wel dat hij me dag voor dag helpt om me leven doel en invulling te geven en dat hij me hierdoor vandaag al 145 dagen nuchter heeft gehouden.Wel leer je dat je zelf verantwoordelijk moet geven aan je herstel, maak je geen bewuste keuzes van herstel dan ben je wel onbewust bezig met terugval en helaas zie ik dat veel terug bij sommige fellows, maar ook hier kan ik weinig aan doen omdat het niet in mijn verantwoordelijkheid ligt wat andere mensen doen.

Natuurlijk gaat mijn herstel ook niet helemaal perfect, maar dat hoeft ook niet zolang ik hieraan werk daarom word ook bij de meetings gezegd: progress, not perfection.

Ik heb nog redelijk wat problemen met mijn beeldschermverslaving en game wel een paar uur per week, maar ben wel steeds beter in om voor mezelf te onderzoeken waarom dit zo is en wat het met me doet, en hoe ik hierin moet minderen. En tjah omdat ik redelijk veel thuis zit kijk ik toch ook best veel tv.
Voor de rest ben ik wel echt blij met hoe me leven er nu uitziet en ik had dit een half jaar geleden nooit kunnen bedenken dat mijn leven er zo uit zou zien, ik ben echt van mezelf gaan houden en hoewel ik dat niet meer zeg in de spiegel ben ik het wel gaan waarmaken, ik train me assertiviteit en geef me grenzen aan bij mensen van me verleden die soms weer contact met me maken. Ik loop met een rechte rug door het leven heen en mag er zijn van mezelf, ik doe nu dingen die ik in actief gebruik nooit had durven doen, en ik voel de vrijheid van het leven.
Ik besef dat in alles wat ik doe dat ik zelf de bewuste goede keuze moet maken, terwijl ik in mijn actief gebruik nooit die keuzes wou maken omdat dat voor mij helemaal niet meer hoefde.

Ik ben het hele YWCC team zo dankbaar voor alles wat jullie voor mij hebben betekent, maar moet ook wel eerlijk opbiechten dat ik het niet mis. Ik heb voor mezelf alles eruit gehaalt wat er in zat en heb zo goed met mezelf en me verleden leren omgaan dat ik het niet nodig vond om ook langer te blijven.

ik hoop dat de uitnodiging nog steeds openstaat dat als ik een jaar clean ben dat ik kom als ervaringsspreker, en dan lijkt het me verschrikkelijk leuk om alle coaches en councelers weer te zien.

nogmaals bedankt voor alles wat jullie doen, niet alleen voor mezelf maar ook voor de andere fellows en de toekomstige fellows die nog actief aan het gebruiken zijn, Jan willem Poot is een geweldige man dat hij dit heeft opgezet en zo een kans biedt tot een beter leven voor verslaafde jeugd.

heel veel groetjes,

Hugg and god bless

Pascal