Robin (19) had de keuze: hulp gaan zoeken of het huis uit

17 februari 2016 de dag dat ik in het busje stapte naar de kliniek. Ik had de keuze of hulp gaan zoeken of het huis uit. Voor mij was de keuze snel gemaakt want diep van binnen wist ik dat dit zo echt niet verder kon. Ik was al een hele lange tijd met mijn gevoel aan het vechten. Al vanaf ongeveer mijn 13e zag ik verschillende psychiaters en had ik verschillende therapieën maar deze praatte ik heel makkelijk onder de tafel. 1 keer per week ging ik langs zat ik een uurtje me tijd uit en ging ik weer naar huis gewoon verder waar ik was gebleven.
Ik denk dat ik misschien wel 100 verschillende maskers heb, want verbergen en er niet over praten was voor mij het aller makkelijkste.
Door de jaren heen merkte ik dat het steeds slechter met mij ging na verschillende suïcidale pogingen en een opname in een crisisopvang wilde ik nog steeds alles zelf oplossen.
Ik viel van de ene verslaving in de andere. Van extreem veel eten naar mijn geld uit geven aan onnodige dingen alleen puur zodat ik mijn geld kon uitgeven. Mezelf beschadigen en later werd dit heel veel drinken en dit ging over in mijn cocaïne gebruik.

Nu 6 maanden nadat ik uit de kliniek ben gekomen ben ik clean, heb ik werk, ga ik eindelijk weer naar school en krijg ik het vertrouwen van mijn familie terug! Ik ben yes we can onwijs dankbaar! Als je deze kans krijgt pak hem aan en ga de strijd met jezelf aan want het is het meer dan waard!