Sanne (17) zit drie jaar goed in herstel en is behandeld bij YWCC

Ik was net veertien geworden toen ik naar Yes We Can Clinics ging. Ik was nooit een gemakkelijk kind en was altijd wel een beetje apart. Bij mijn moeder woonde ik, maar ik had ook een tijdje bij mijn vader gewoond omdat het thuis niet goed ging. Maar zelfs toen ik bij m’n vader woonde hielden de problemen niet op.

Op de basisschool tot de middelbare school werd ik gepest. Ik was erg onzeker en trok me alles aan wat ze deden of zeiden. Het waren niet alleen meer woorden, maar ook lichamelijk geweld wat er bij kwam kijken.
Ik had moeite met vrienden maken en ik voelde me nooit ergens thuis. Ik durfde op een moment zelfs niet meer naar buiten te gaan en was daardoor altijd binnen. Door al het gepest had ik uiteindelijk alleen nog maar vrienden online en mijn zelfbeeld was heel laag. Ik werd depressief en begon aan zelfbeschadiging en ik kreeg een eetstoornis. Dit is van mijn tiende tot mijn veertiende doorgegaan. Totdat ik naar Yes We Can ging. Ik ging naar Yes We Can voor mijn problemen thuis, maar toen ik daar kwam kwamen we er achter dat er veel meer aan de hand was. Ik werd geholpen voor mijn gedrag, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik was heel bang toen ik daar aankwam, omdat alle nieuwe indrukken heel heftig voor me waren, maar iedereen stelde me gerust en dat deed me heel goed.
In het begin was het zwaar, wat ook logisch is, maar na een tijdje merk je dat je rustiger wordt en dat je verandering merkt bij jezelf. Ik voelde me welkom en iedereen was heel begripvol en ik had voor het eerst het gevoel dat ik vrienden had die me ook echt begrepen. Door de activiteiten en gesprekken met counselors en andere fellows kreeg ik meer zelfvertrouwen en zo leerde ik mezelf te accepteren en waarderen. Nu, drie jaar later, ben ik nog steeds heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Ik ben heel erg veranderd door Yes We Can. Ik ben niet meer het onzekere en verdrietige meisje van veertien, maar ik ben nu gelukkig en zeker van mezelf. Als je je herkent in mijn verhaal hoop ik dat je net zoals ik de hulp krijgt die je verdient, want ik kan je beloven dat dit echt helpt.