Elke dag werken wij er met ruim 200 medewerkers aan om het leven van de jongeren (fellows) die wij behandelen te verbeteren. Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg. Dit traject doorlopen de jongeren met 60 andere fellows. Hierbij staat onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal. De fellows vinden veel herkenning en steun bij elkaar en bij de ervaringsdeskundige medewerkers, die soortgelijke problemen in hun verleden hebben gehad. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.


Voor ons team in Eindhoven zijn wij per direct op zoek naar een:

Ervaringsdeskundige Casemanager
(
Fulltime)


Niks is zo belangrijk als het eerste contact wat de jongeren of ouders hebben met de zorginstelling. Als hier geen vertrouwen ontstaat en de nodige klik, dan is het ontzettend moeilijk om jongeren in beweging te krijgen. Als Casemanager heb je een grote voorbeeldfunctie en ben je op vele gebieden het eerste aanspreekpunt. De uitgangspunten bij alle hulp die wij bieden zijn openheid, eerlijkheid en betrokkenheid voor de jongere en diens omgeving.

Wat ga jij doen?

  • Telefonisch contact leggen en onderhouden met jongeren, ouders en zorgprofessionals.
  • Je voert samen met de behandelaren en psychiaters een gedeelte van de intakegesprekken en stel je in samenspraak met hen de geschiktheid van de jongere voor het behandelprogramma vast.
  • Ook geef je voorlichting en voorzie je verschillende betrokkenen van praktische informatie.

Wie ben jij?

  • Voor alle taken geldt dat je dient te beschikken over goede administratieve en communicatieve vaardigheden en je bent uiterst representatief.
  • Je hebt een dienstverlenende instelling en een professionele werkhouding waarbij je rust en overzicht kunt behouden.
  • Je bent tenminste drie jaar in herstel en volledig abstinent.
  • Je hebt het twaalfstappenprogramma doorlopen en je kunt werken vanuit deze methodiek maar staat volledig open om andere methodieken te leren.
  • Een must is het hebben van werkervaring in een instelling voor verslavings- en of gedragsproblematiek.

Wat bieden wij?

Yes We Can Clinics biedt een zeer dynamische werkomgeving. De werkwijze tussen alle disciplines gebeurt uiterst multidisciplinair en bestaat uit: psychiaters, psychologen, orthopedagogen en ervaringsdeskundigen. Tevens werk je nauw samen met de collega’s die werkzaam zijn in onze kliniek. De behandeling binnen onze vooruitstrevende organisatie is door de intensiteit, vorm, visie en samenstelling van het team ronduit uniek.

Geïnteresseerd?

Daagt deze functie je voldoende uit om deel te nemen aan onze jonge en volop in ontwikkeling staande organisatie? Ben jij iemand die goed kan schakelen tussen zorgen en confronteren en sta jij achter onze onderscheidende aanpak?

Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren! Je motivatie en CV kun je mailen naar pa@ywcc.nl.

Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je bellen naar 040 211 0311 en vragen naar de afdeling HR.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.