Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de jongeren (fellows) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er in het programma volop aandacht voor ouders en verzorgers, broers en zussen.

Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken 200 medewerkers voor en met de fellows. Bij ons staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.


Voor de (internationale) kliniek in Hilvarenbeek zijn wij op zoek naar:

Orthopedagoog of Psycholoog


Bij Yes We Can Clinics werkt een behandelaar in een gelijkwaardig, multidisciplinair team en heb je 10 weken zeer intensief cliëntencontact. We werken met een volledig nieuw concept waarbij alle jongeren aangeven dat dit korte intensieve programma bij hen past. De werkomgeving is dynamische en het team collega’s bestaat uit onder andere: psychiaters, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en groepswerkers. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de jongere en diens omgeving. Als behandelaar ben je vier dagen van 9 uur werkzaam in de kliniek.

Je taken bestaan uit:

  • Coördineren van het behandelprogramma.
  • Uitvoeren van (een gedeelte) de behandeling (één-op-één, groeps- of systeembehandeling).
  • Beheren van de individuele cliëntvraagstukken en beargumenteren van behandelkeuzes.
  • Deelnemen aan multidisciplinaire overleggen.
  • Opstellen van tijdige en juiste rapportages.

Functie-eisen:

  • Je bent een gediplomeerd psycholoog of orthopedagoog.
  • Affiniteit met jongeren en ervaring met kortdurende en (intensief) klinische zorgverlening.
  • In staat om kennis te combineren met daadkracht en doorzettingsvermogen.
  • Open en eerlijk durven zijn naar de cliënten en collega’s.

Sollicitatie:                 

Beschik jij over de juiste ervaring en competenties en zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken? Ben jij iemand die in staat is om kennis te combineren met daadkracht en doorzettingsvermogen en sta jij achter onze onderscheidende aanpak?

Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je motivatie en CV kun je mailen naar pa@ywcc.nl.

Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je bellen naar 040 211 0311 en vragen naar de afdeling HR.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.