Elke dag werken wij er met ruim 200 medewerkers aan om het leven van de jongeren (fellows) die wij behandelen te verbeteren. Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg. Dit traject doorlopen de jongeren met 60 andere fellows. Hierbij staat onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal. De fellows vinden veel herkenning en steun bij elkaar en bij de ervaringsdeskundig medewerkers, die soortgelijke problemen in hun verleden hebben gehad. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.


Voor onze locatie in Abcoude zijn wij op zoek naar een:

Nazorg Counselor


Om samen verder te kunnen na het intensieve klinische behandelaanbod voor de jongeren en parallel aan het intensieve systemische behandelaanbod voor ouders bieden wij wekelijks in zowel Abcoude als Eindhoven (onbeperkte) nazorg voor de ouders/verzorgers. Hier krijgen zij de steun en spiegel die zij nodig hebben om samen verder te kunnen. Als counselor draag je vanuit je persoonlijke ervaringen bij aan het begeleiden en ondersteunen van de ouders/verzorgers. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de jongere en ouders/verzorgers. Als counselor nazorg ben je werkzaam op dinsdag in Abcoude tussen 19.00 – 21.00 uur.

Wat ga jij doen?

  • Het zelfstandig leiden van nazorgsessies met als leidraad ons unieke 10-acties-programma.
  • Als nazorgcounselor draag je zorg voor de begeleiding van ouders met als doel dat zij de aansluiting van de klinische behandeling naar de thuissituatie goed kunnen laten verlopen.
  • Je faciliteert het groepsproces met oog voor de groepsdynamica waarbij ouders/verzorgers hun ervaringen uitwisselen en je biedt ondersteuning bij vragen waar zij bij thuiskomst mee te maken hebben.

Wie ben jij?

  • Je bent tenminste vier jaar in herstel (volledig abstinent van middelen en/of gedragsproblemen).
  • Je hebt minimaal één twaalfstappenprogramma doorlopen en leeft dit elke dag.
  • Je kunt werken vanuit deze methodiek, maar staat volledig open voor andere methodieken, ook om je hierin te ontwikkelen.
  • Een must is het hebben van werkervaring in een instelling voor verslavings- en of gedragsproblematiek en je bent ervaren in het leiden van groepen.

Wat bieden wij?

Yes We Can Clinics biedt een zeer dynamische werkomgeving. De werkwijze tussen alle disciplines gebeurt uiterst multidisciplinair en bestaat uit: psychiaters, psychologen, orthopedagogen en ervaringsdeskundigen. Tevens werk je nauw samen met de collega’s die werkzaam zijn in onze kliniek. De behandeling binnen onze vooruitstrevende organisatie is door de intensiteit, vorm, visie en samenstelling van het team ronduit uniek.

Geïnteresseerd?

Beschik jij over deze ervaring en competenties? Zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken en sta je achter onze onderscheidende aanpak? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

Je motivatie en CV en motivatie kun je mailen naar vacatures@ywcc.nl.

Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je bellen naar 040 211 0311 en vragen naar de afdeling HR.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.