Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met complexe gedragsstoornissen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de jongeren (fellows) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er in het programma volop aandacht voor ouders en verzorgers, broers en zussen.

Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken 170 medewerkers voor en met de fellows. Bij ons staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.
Voor onze kliniek zijn wij op zoek naar een full-time:

Verpleegkundige

 

Algemene informatie:

Bij Yes We Can Clinics werkt een verpleegkundige in een multidisciplinair team en heb je zeer intensief cliëntencontact.  We werken met een volledig nieuw concept waarbij alle jongeren aangeven dat dit korte intensieve programma bij hen past. De werkomgeving is dynamische en het team collega’s bestaat naast de verpleegkundigen uit psychiaters, psychologen, orthopedagogen en ervaringsdeskundigen. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de jongere en diens omgeving.

Jouw taken bestaan uit:

 • Het naadloos aan laten sluiten van verpleegkundige processen bij de werkzaamheden van het behandelteam en de activiteiten van de jongeren
 • Je bent een sparringpartner voor je collega’s in een multidisciplinair team, op het gebied van verslavings- en psychosociale problemen
 • Het verrichten crisisinterventies voor het behandelteam
 • Het dagelijks aanbieden van verpleegkundige zorg aan de jongeren
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het medisch beleid.
 • Voorlichting geven over (lichamelijke) gezondheidszorg

Functie-eisen:

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding Verpleegkunde + BIG geregistreerd
 • Kennis van psychiatrische ziektebeelden en verslavingsproblematiek
 • Aantoonbare werkervaring binnen de jeugdpsychiatrie en/of verslavingszorg
 • Hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
 • Positief, open en warm
 • Goede beheersing van Engelse taal is een pré

Sollicitatie

Ben je positief ingesteld, heb je zin in een uitdagende functie en durf jij het anders te doen?  Mail dan je motivatie en CV naar pa@ywcc.nl t.a.v. Patricia Mekes, medewerkster Personeelsadministratie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brigitte Jaspers, 06-13547492. Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.