Yes We Can Clinics haalt topchef en Kitchen12foodtherapy in huis

28 mrt 2022 - news

Yes We Can Clinics en topchef Justin van Doorn van Kitchen12foodtherapy slaan de handen ineen. In de zoektocht naar een nog gezonder en herstelgerichter behandelprogramma kwam YWCC uit bij de chef-kok die wereldwijd in meerdere Michelinsterrenzaken gewerkt heeft. Van Doorn brengt de maaltijden en het voedingsprogramma van de Yes We Can Healthcare Group naar een nóg hoger niveau en zijn Food Therapy wordt standaardonderdeel van de behandeling.

De Food Therapy van Kitchen12foodtherapy wordt geïntegreerd in de behandeling van Yes We Can Clinics, waarmee voeding en levensstijl een nog prominentere rol krijgen in het behandelprogramma. “Ik wil meer bewustwording creëren rondom voeding en het ritueel van de maaltijd. Onder jongeren leeft nog vaak het idee dat gezond eten veel geld kost of dat het ingewikkeld is een voedzame maaltijd te bereiden. Ik wil ze laten zien dat je supergezond kunt eten zonder dat het je een euro meer kost”, aldus Justin van Doorn.

Jan Willem Poot, oprichter van Yes We Can Clinics, prijst zich gelukkig met de komst van Van Doorn. “Een goed herstel begint onder andere met goede en gezonde voeding. De maaltijden in onze kliniek waren al van een hoge kwaliteit, maar het kan altijd beter. Wij streven Champions League-niveau na en met Justin hebben we een ‘topspits’ aan ons weten te binden. Ik ben ontzettend blij met hem.”

Yes We Can Clinics behandelt jongeren met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. De duizenden fellows (cliënten) en honderden medewerkers van zowel de nationale als de internationale kliniek gaan profiteren van de komst van Van Doorn en Kitchen12foodtherapy. “Mensen zien dit misschien als een opmerkelijke carrièreswitch", stelt de 41-jarige Van Doorn. “Maar ik zie een mooie match tussen Yes We Can Clinics en mijzelf. Ik ben zelf namelijk ervaringsdeskundig en sinds een aantal jaar in herstel. Ik weet precies wat de fellows meemaken en wil ze heel graag helpen in hun herstel.”