Drugsverslaving bij jongeren

Yes We Can Clinics behandelt iedere vorm van drugsverslaving bij jongeren met uitzondering van heroïneverslaving. Yes We Can Clinics verstrekt geen methadon.

Wat ooit onschuldig begon met een jointje, kan ontaarden in een zware drugsverslaving.
Steeds neem je je voor dat dit de laatste keer was. En dan geef je toch weer toe. Dit heeft niets met zwakte te maken; je bent verslaafd. Je denkt mogelijk dat je partner of ouders niet goed met je omgaan. Vaak willen zij juist dat het beter met je gaat. Ze willen graag helpen, maar staan machteloos. Je hebt een drugsverslaving wanneer je één of meerdere middelen niet meer recreatief kan gebruiken. Drugsverslaving heeft grote gevolgen voor de jongere en diens omgeving.

Drugs kan je globaal in drie categorieën indelen:

  1. Stimulerende middelen zoals Cocaïne, Amfetamine (speed) en XTC (Ecstasy).
  2. Hallucinerende middelen zoals Cannabis (marihuana, wiet of hasj), LSD, Paddo’s en Ketamine.
  3. Verdovende middelen zoals heroïne, GHB en medicijnen. Kalmerings- of slaapmiddelen bevatten benzodiazepines en kunnen tot medicijnverslaving leiden.

Gevolgen van drugsverslaving

Drugsverslaving kan blijvend hersenletsel veroorzaken. Tevens kan je serieuze hart- en hersenproblemen krijgen, zoals:

  • hartritme stoornissen
  • hartstilstand
  • hartinfarct
  • hartverlamming
  • hersenbloeding
  • herseninfarct

Het maakt je agressief, onverschillig, achterdochtig en rusteloos. Vaak leidt het ook tot slapeloosheid en uitputting. Het tast de longen en het hart- en vaatstelsel aan.

Recreatie of Drugsverslaving?

Vaak duurt het lang voordat je erachter komt dat recreatief gebruik is omgeslagen naar obsessief gebruik. Toegeven dat je drugsverslaafd bent en dat je deze drugsverslaving echt wilt aanpakken is een grote overwinning op jezelf. Om dat ook echt te doen is nog veel meer moed nodig. Gebruik alle hulp die je daarbij geboden wordt. Yes We Can Clinics wil je die hulp graag bieden.

Onze onderscheidende behandelvisie

Yes We Can Clinics werkt vanuit de (positieve) dynamiek van de groep, onze benadering is individueel- en systeemgericht en we werken met een strak kaderend programma. Zo krijgen jongeren, jong volwassenen en hun ouders/verzorgers bij YWCC inzicht in hun gedrag en de achtergronden daarvan. Op die basis ontwikkelen we voor hen nieuwe handvatten om het leven weer op de rit te krijgen.
We werken met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen vanuit een onvoorwaardelijke acceptatie van alle betrokkenen. We gaan confrontatie niet uit de weg. We willen alle problemen bespreekbaar maken – en daadwerkelijk delen.

Hulp nodig bij jongeren met drugsverslaving?

Wil je meer weten over Yes We Can Clinics en de aanmeldprocedure?
Neem dan contact met ons op via tel. 040 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

Vraag een intakegesprek aan