Amfetamineverslaving

Speed is een straatnaam voor amfetamine. Deze drug is bedoeld om langdurige prestaties mogelijk te maken. Amfetamineverslaving komt veel voor onder bijvoorbeeld militairen, bestuurders, studenten, journalisten, artsen en chauffeurs. Speed is ook een populaire drug onder jongeren, omdat een gram speed tegenwoordig nog geen 10 euro kost en het effect zeer lang duurt.

Het gaat de gebruikers van speed om het oppeppend effect dat zowel werkt op het lichaam als op de geest. De kracht van het effect hangt af van de dosis en de manier waarop speed wordt gebruikt. Een van de effecten is dat vermoeidheid niet meer wordt gevoeld en de eetlust verdwijnt. Speed maakt de gebruiker tijdelijk energiek, vrolijk en zelfverzekerd.

Speedverslaving

Speed kan als pil of in poedervorm ingenomen worden. Meestal wordt het gesnoven, maar het kan ook geslikt of gespoten worden. Wordt speed geslikt, dan begint de werking na zo’n 20 minuten. Bij het snuiven komt de speed via het neusslijmvlies in het bloed terecht en komt het effect na een paar minuten. Bij het spuiten in een ader werkt de speed vrijwel onmiddellijk. De duur van het effect van speed kan variëren van 8 tot 20 uur afhankelijk van de hoeveelheid.

Hulp nodig bij jongeren met drugsverslaving?

Wil je meer weten over Yes We Can Clinics en de aanmeldprocedure?
Neem dan contact met ons op via tel. 040 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

Vraag een intakegesprek aan