Cannabisverslaving

Cannabis is de verzamelnaam voor marihuana en hasj. Marihuana (of wiet, van het Engelse weed = ‘onkruid’) en hasjiesj (of hasj of hash) zijn middelen die het bewustzijn beïnvloeden en een verdovende werking hebben. Zij zijn producten van dezelfde plant. Marihuana bestaat uit de bloemtoppen (of liever zaaddoosjes) van de Cannabis sativa. Hasjiesj is de hars van de Cannabis sativa die kan variëren van bijna vloeibaar en olieachtig tot zeer hard.

Een cannabisverslaving (wietverslaving of hasjverslaving) werkt verdovend. Vooral wiet is een onderschatte drug. Het kan fysiek en psychisch veel schade veroorzaken.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn o.a. angst, duizeligheid, onrust, geheugenproblemen, hartkloppingen en na langere tijd depressie of paranoia. Cannabis is in Nederland toegestaan, dus gemakkelijk om aan te komen. Jongeren beginnen eraan en gaan soms over op dagelijks gebruik. Later merken ze dat cannabis gebruik niet samengaat met studie of werk. Maar omdat de wiet verslaving zich progressief ontwikkeld heeft blijven ze toch hangen in het dagelijks gebruik, terwijl ze hun echte leven voor zich uitschuiven.

Blowverslaving

Blowverslaving is de populaire benaming voor cannabisverslaving.

Hulp nodig bij jongeren met drugsverslaving?

Wil je meer weten over Yes We Can Clinics en de aanmeldprocedure?
Neem dan contact met ons op via tel. 040 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

Vraag een intakegesprek aan