Cocaïneverslaving

Cocaïne is een middel dat wordt geëxtraheerd uit de bladeren van de cocaplant. Cocaïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en onderdrukt het hongergevoel. In juridische zin is het een harddrug. Andere benamingen in straattaal zijn ook wel coke, sos of wit.

Cocaïne wordt gerookt (basen), gespoten en gesnoven. Het geeft je een gelukkig en energiek gevoel. Je hebt echter steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Crack is met ammonium opgeschoonde cocaïne. Vooral crack en base-cocaïne zijn zeer verslavend omdat de kick zo kort en hevig is. Cocaïneverslaving komt veel voor in combinatie met alcoholverslaving. Cocaïneverslaving onderdrukt de effecten van het alcoholgebruik. Ook stimuleert het seksuele gevoelens. De dag na gebruik ben je gesloopt en depressief.

Flash-effect

Cocaïne is binnen een kwartier tot een half uur weer uitgewerkt en er ontstaat een sterke drang naar herhaling van het flash-effect. De roes kan maximaal een uur duren. Cocaïneverslaving leidt niet tot een lichamelijke afhankelijkheid, maar de geestelijke verslaving van met name basecoke is sterk. Cocaïne kan ook – opgelost in water – gespoten worden. Dit geeft een sterke maar korte flash, en het risico van overdosering is hierbij groot.

Cocaïne wordt tegenwoordig, behalve op party’s, ook op kantoren en onder schoolgaande jongeren gebruikt. Cocaïneverslaving komt ook voor bij mensen die een grote prestatie moeten leveren. Cocaïne is een vrij dure drug (‘yuppendrug’).

Heeft u hulp nodig bij Cocaïneverslaving?

Cocaïneverslaving kan door Yes We Can Clinics goed behandeld worden.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics en de aanmeldprocedure?
Neem dan contact met ons op via tel. 040 211 0311 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

Vraag een intakegesprek aan