Elke dag werken wij er met ruim 200 medewerkers aan om het leven van de jongeren (fellows) die wij behandelen te verbeteren. Yes We Can Clinics behandelt jongeren van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken nazorg. Dit traject doorlopen de jongeren met 60 andere fellows. Hierbij staat onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal. De fellows vinden veel herkenning en steun bij elkaar en bij de ervaringsdeskundig medewerkers, die soortgelijke problemen in hun verleden hebben gehad. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.


Voor onze kliniek in Hilvarenbeek zijn wij op zoek naar:

Ervaringsdeskundige Jongerencoaches


Algemeen:

Bij  Yes We Can Clinics werken we vanuit de volle overtuiging dat een leven zonder grote problemen geweldig voelt. Als coach sluit je aan op de belevingswereld en taal van de jongeren en ben je er onvoorwaardelijk voor hen. Je hebt een voorbeeldfunctie, kunt delen uit eigen ervaring en weet hen op een warme en positieve manier te motiveren en/of stimuleren. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en heel veel geduld voor de jongere en diens omgeving.

Wat ga je doen?

 • Bewaken van de veiligheid, de structuur en het positieve klimaat in de kliniek.
 • Alle dagelijkse programma onderdelen vanaf het wekken tot het naar bed brengen van de jongeren; activiteiten begeleiden en continue motiverende gesprekken voeren.
 • Het organiseren en begeleiden van met name (sport)activiteiten, maar ook educatieve onderdelen zoals lezingen en levensverhalen.
 • Je maakt deel uit van het multidisciplinaire team en begeleidt de jongeren in de programmastructuur, het handhaven van gedragsregels en de positieve groepsdynamiek in de kliniek.
 • Bij deze functie horen geen specifieke behandelactiviteiten.

Wie ben jij?

 • Je bent tenminste 24 jaar oud en 3 jaar in herstel (volledig abstinent).
 • Je hebt het 12-stappenprogramma volledig doorlopen, maar staat wel open voor andere methodieken, ook om deze te leren.
 • Je gaat naar meetings en werkt dagelijks aan jezelf.
 • Je hebt enige ervaring in het organiseren, leiden en begeleiden van (sport)activiteiten.
 • Samenwerking, flexibiliteit, zelfvertrouwen en oprechte betrokkenheid zijn jouw tweede natuur.
 • Een stabiele, gezonde leefstijl en conditie zijn vereist om deel te nemen aan het activiteitenprogramma en om de voorbeeldrol te kunnen vervullen.
 • Onregelmatig werken is voor jou geen belemmering (ook weekenden en feestdagen). Je verblijft vier dagen in de kliniek, daarna ben je vier dagen vrij (4 dagen op, 4 dagen af). Dit ritme past bij je en is te combineren met je privéleven.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij ontvangen graag een uitgebreide motivatie en jouw CV.

Deze documenten kun je mailen naar vacatures@ywcc.nl. Zet daarbij “sollicitatie ervaringsdeskundige jongerencoach”  in de onderwerpregel.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.