Door allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics.  Deze jongeren er weer bovenop helpen, perspectief bieden. Ze de handvatten geven om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren. Dát vinden wij het mooiste wat er is. Elke dag zetten ruim 300 medewerkers van Yes We Can Clinics zich in om het leven van jongeren (fellows) een positieve draai te geven. Wij behandelen fellows van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken intensieve nazorg, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams: zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.

Voor onze kliniek in Hilvarenbeek zijn wij per direct op zoek naar:

Freelance Jongerencoaches / Groepswerkers


Bij  Yes We Can Clinics werken we vanuit de volle overtuiging dat een leven zonder grote problemen geweldig voelt. Als coach sluit je aan op de belevingswereld en taal van de fellows. Je hebt een voorbeeldfunctie en weet hen op een warme en positieve manier te motiveren en/of stimuleren. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de fellows en diens omgeving.

Jongerencoaches worden vaak gezien als grote broer of zus; iemand waarmee je moet kunnen lachen maar ook iemand die je kan confronteren met jouw eigen gedrag. Werk je al langer in de (outdoor)sport en ben je toe aan een nieuwe uitdagende doelgroep, dan is dit de baan voor jou!

Wij zijn op zoek naar freelancers die onze poule komen versterken, als freelancer draai je als volledige coach mee op de werkvloer en ben je degene die invalt als een van de reguliere coaches (last minute) afwezig is door verlof of ziekte. Dit zal altijd gaan om twee tot vier achtereenvolgende werkdagen per keer. Het is niet mogelijk om voor een aantal vaste dagen per week werkzaam te zijn.

Wat ga jij doen?

 • Met een team van 8 coaches begeleid je een groep van 65 fellows in alle programmaonderdelen, vanaf het wekken van de fellows tot aan het naar bed brengen en alles wat daartussen zit. Denk hierbij aan de maaltijden, kamercheck, (outdoor/sport) activiteiten, het houden van lezingen en overige programmaonderdelen
 • Organiseren, leiden en begeleiden van activiteiten met een groep van 20 tot 25 fellows. Dit doe je samen met minimaal 3 andere collega’s
 • Je past je activiteiten aan op hetgeen dat speelt in de groep. Er is dus geen vast draaiboek, maar je speelt in op de groepsdynamiek
 • Het neerzetten van een herstelgericht klimaat, het bewaken van de veiligheid en het bieden van EHBO wanneer nodig
 • Samenwerken binnen het multidisciplinaire team
 • Houden van motiverende en activerende gesprekken met de fellows
 • De functie bevat nadrukkelijk géén specialistische behandelonderdelen, zoals het leiden van een-op-een- of groepssessies

Wie ben jij?

 • Je hebt ruime ervaring in het organiseren, leiden en begeleiden van (outdoor/sport) activiteiten
 • Samenwerking, flexibiliteit, zelfvertrouwen en oprechte betrokkenheid zijn jouw tweede natuur
 • Een stabiele, gezonde leefstijl en conditie zijn vereist om deel te nemen aan het activiteitenprogramma en om de voorbeeldrol te kunnen vervullen
 • Onregelmatig werken is voor jou geen belemmering

Wat bieden wij?

Naast de onwaarschijnlijk mooie ervaring van werken met fellows bieden wij een dynamische werkomgeving met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Yes We Can Clinics werkt bovendien uiterst multidisciplinair: psychiaters, ervaringsdeskundige counselors, psychologen, coaches en orthopedagogen staan zij aan zij om de levens van onze fellows een positieve draai te geven. De behandeling binnen onze vooruitstrevende organisatie is door de intensiteit, vorm, visie en samenstelling van het team ronduit uniek. Als vanzelfsprekend biedt Yes We Can Clinics prima arbeidsvoorwaarden.

Voor Yes We Can Clinics zijn de collega’s net zo belangrijk als de fellows. Daarom voerden wij onlangs een zeer uitgebreid medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. Benieuwd naar de mening van jouw potentiële nieuwe collega’s? Bekijk de geweldige resultaten hier.

Geïnteresseerd?

Beschik jij over deze ervaring en competenties? Zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken en sta je achter onze onderscheidende aanpak?
Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je motivatie en CV kun je mailen naar [email protected]. Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je contact opnemen met Silke Lamers van afdeling recruitment: [email protected] /  085 - 0201240.

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.