Door allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics.  Deze jongeren er weer bovenop helpen, perspectief bieden. Ze de handvatten geven om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren. Dát vinden wij het mooiste wat er is. Elke dag zetten ruim 200 medewerkers van Yes We Can Clinics zich in om het leven van jongeren (fellows) een positieve draai te geven. Wij behandelen fellows van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Wij bieden een klinische behandeling van 10 weken met aansluitend 10 weken intensieve nazorg, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams: zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches.

Voor onze kliniek in Hilvarenbeek zijn wij per direct op zoek naar:

Freelance (Sport) Jongerencoaches / Groepswerkers

Als coach sluit je aan op de belevingswereld van de jongeren en spreek je hun taal. Je hebt een voorbeeldfunctie en weet hen op een warme en positieve manier te motiveren en/of stimuleren. De uitgangspunten bij alle hulp die wij geven zijn openheid, eerlijkheid en veel geduld voor de jongere en diens omgeving.

Coaches worden vaak gezien als grote broer of zus; iemand waarmee je moet kunnen lachen maar ook iemand die je kan confronteren met je eigen gedrag. Werk je al langer in de (outdoor)sport en ben je toe aan een nieuwe uitdagende doelgroep, dan is dit de baan voor jou!

Wat ga jij doen?

  • Je begeleidt alle programmaonderdelen, vanaf het wekken van de fellows tot aan het naar bed brengen en alles wat daartussen zit. Denk hierbij aan de maaltijden, kamercheck, (outdoor/sport) activiteiten, het houden van lezingen en overige programmaonderdelen;
  • Je bewaakt de veiligheid en helpt bij het in stand houden van een herstelgericht klimaat in de kliniek;
  • Je werkt samen binnen het multidisciplinaire team;
  • Je biedt EHBO wanneer nodig;
  • Je houdt motiverende en activerende gesprekken met de jongeren/fellows;
  • De functie bevat nadrukkelijk géén specialistische behandelonderdelen, zoals het leiden van een-op-een- of groepssessies.

Wie ben jij?

  • Je hebt ruime ervaring in het organiseren, leiden en begeleiden van (outdoor/sport) activiteiten;
  • Je bent goed in samenwerken, je bent flexibel en je hebt zelfvertrouwen. Oprechte betrokkenheid is jouw tweede natuur;
  • Je hebt een stabiele, gezonde leefstijl en conditie. Dit is vereist om deel te nemen aan het activiteitenprogramma en om een voorbeeldrol te kunnen vervullen.

Wat bieden wij?

Naast de onwaarschijnlijk mooie ervaring van werken met jongeren bieden wij een dynamische werkomgeving met volop aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Yes We Can Clinics werkt bovendien uiterst multidisciplinair: psychiaters, ervaringsdeskundige counselors, psychologen, coaches en orthopedagogen staan zij aan zij om de levens van onze fellows een positieve draai te geven. De behandeling binnen onze vooruitstrevende organisatie is door de intensiteit, vorm, visie en samenstelling van het team ronduit uniek. Als vanzelfsprekend biedt Yes We Can prima arbeidsvoorwaarden.

Wij zijn op zoek naar freelancers die onze poule komen versterken, als freelancer draai je als volledige coach mee op de werkvloer en ben je degene die in komt vallen als een van de reguliere coaches (last minute) afwezig is door verlof of ziekte. Dit zal altijd gaan om twee tot vier achtereenvolgende werkdagen per keer. Het is niet mogelijk om voor een aantal vaste dagen per week werkzaam te zijn.

Geïnteresseerd?

Beschik jij over deze ervaring en competenties? Zie jij jezelf al binnen onze organisatie werken en sta je achter onze onderscheidende aanpak?
Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Je motivatie en CV kun je mailen naar vacatures@ywcc.nl.
Voor vragen over de vacature of selectieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR: 040 – 211 0311.
 

Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.