Ervaringsdeskundige Casemanager

36 uur Hoofdkantoor Waalre €3.076 - €4.785 p.m. obv fulltime FWG 55 Ervaringsdeskundig
Als Casemanager ben jij degene die in staat is om vanuit jouw eigen ervaring écht verbinding te maken met jongeren en hun ouders/verzorgers.
SOLLICITEREN

Yes We Can Clinics is een van de meest succesvolle klinieken voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

Ter uitbreiding van het team Casemanagement zijn wij op zoek naar een Ervaringsdeskundige Casemanager voor op ons hoofdkantoor in Waalre

Meer weten over je taken, het team en de ervaringen van collega’s? Op deze pagina lees je er alles over.

Hoe kan zo’n werkweek er bij Yes We Can Clinics uitzien?

We nemen je mee in een voorbeeld werkweek:

Motiverende Maandag

Goedemorgen! Het is 8.15 uur, je loopt het kantoor in Waalre binnen en haalt een bakje koffie. Deze ochtend starten we als collega’s met het ‘even inchecken bij elkaar’, iets wat we binnen team Casemanagement erg belangrijk vinden. Daarna starten we elke ochtend met een overleg, ook wel het multidisciplinair overleg (MDO) genoemd. Hierin bespreken we, samen met alle disciplines, onder andere de nieuwe aanmeldingen van jongeren.

Je checkt je agenda en ziet twee intakegesprekken gepland staan. Tijdens een intakegesprek kijken we naar motivatie en de mogelijkheden van jongeren voor behandeling bij Yes We Can Clinics. Jij als casemanager hebt een belangrijke rol in de intakegesprekken. Jij begint het gesprek met het delen van jouw eigen (levens)verhaal. Jij weet als geen ander hoe je door een masker heen kan kijken door liefdevol te confronteren en dynamieken op tafel te leggen. Je stelt je kwetsbaar op, leeft je in en maakt contact vanuit herkenning en verbinding.

Denderende Dinsdag

Deze ochtend heb je een intervisie-sessie. Tijdens de intervisie bespreken we ingebrachte casussen en persoonlijke onderwerpen met als doel om van elkaar te leren en verder te kunnen groeien als professional. Daarna ga je aan de slag met het maken van een overzicht van welke fellows naar huis gaan en welke nieuwe fellows komen. Alle administratie wordt compleet gemaakt en alles wordt klaargelegd voor de woensdag. Ook komen er telefoontjes binnen, jij legt én onderhoudt dit telefonisch contact met jongeren, ouders en zorgprofessionals. Na de lunch heb je een intake in je agenda staan. Tussendoor pak jij een aantal uiteenlopende vragen op die in de gezamenlijke mailbox staan.

Wervelende Woensdag

Vandaag is een bijzondere dag voor een groot aantal fellows, ouders én voor het Casemanagement. Want vandaag gaan de fellows die 7 of 10 weken in de kliniek hard aan hun herstel hebben gewerkt naar huis maar gaat er ook een groep fellows beginnen aan de reis die zij gaan maken. Als casemanager zorg je voor een warm ontvangst voor fellows en ouders en creëert vanuit gastvrijheid een veilige situatie. Natuurlijk geef je waar nodig uitleg en beantwoord je vragen. De woensdag is een bijzondere dag voor iedereen, wat gepaard gaat met een lach en een traan. Daarom maakt het team Casemanagement tijd voor elkaar vrij om met elkaar de dag door te spreken en een luisterend oor te bieden.

Dolgelukkige Donderdag

Omdat we met een 36-urige werkweek werken en je dagen van 9 uur werkt, heb je vandaag een vrije dag!

Verfrissende Vrijdag

Vandaag staan er 2 intakes in jouw agenda. Ter voorbereiding lees je kort de aanmeldingen door maar gaat blanco de gesprekken in. Je begint met een warm ontvangst en geeft informatie over het verloop van het intakegesprek. Daarna vertel je als casemanager jouw eigen verhaal waarbij je creatief en out of the box mag zijn. Alles gaat om de verbinding te maken met de fellow. Na een half uur sluit er een behandelcoördinator aan en geef jij in het bijzijn van de fellows en ouders/verzorgers een samenvatting van jouw onderdeel in de intake. Bij groen licht voor behandeling geef jij aan het einde van de intake uitleg en praktische informatie aan de fellow en (bonus)ouders/verzorgers.

In de pauze ga je wandelen met je collega’s en in de middag begin je aan de lost and found acties. Fellows vergeten soms voorwerpen bij het verlaten van de kliniek. Gevonden?! Jij regelt dat deze weer bij de fellow komen. Bij het terugsturen van het verloren voorwerp zorg je altijd voor een leuke persoonlijke noot.

Jij bent ..

iemand die zelf een klinische opname heeft gehad en minstens twee jaar in herstel is én volledig abstinent leeft. Jij hebt zelf het 12-stappenprogramma gevolgd en je leidt je leven volgens dit programma. Ook heb je er geen moeite mee om jezelf kwetsbaar op te stellen en je kunt je goed inleven in de jongeren die op intake komen.  Natuurlijk beheers jij de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift en daarbij beschik je over goede administratieve en communicatieve vaardigheden.

Wat je ervoor terugkrijgt

Verwelkomd worden in de Yes We Can Familie
Verwelkomd worden in de Yes We Can Familie
Véél doorgroei- en ontwikkelkansen
Véél doorgroei- en ontwikkelkansen
Een eindejaarsuitkering
Een eindejaarsuitkering
Werken met je hart
Werken met je hart
Werk waarmee je iets betekent voor een ander
Werk waarmee je iets betekent voor een ander
Een riantere reiskostenvergoeding dan in de CAO bepaald
Een riantere reiskostenvergoeding dan in de CAO bepaald
Vrijheid om buiten de lijntjes te kleuren
Vrijheid om buiten de lijntjes te kleuren
Véél waardering
Véél waardering

Over Yes We Can Clinics

Waarom Yes We Can Clinics? Omdat er tienduizenden jongeren en jongvolwassenen rondlopen met heftige psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Omdat tal van behandelingen, therapieën en zorginstellingen voor déze jongeren niet hebben geholpen. En omdat wij zien dat onze unieke – noem het eigenwijze – aanpak wél werkt. De sleutelwoorden? Onvoorwaardelijke warmte, veiligheid, verbinding en op het juiste moment de confrontatie. Het maakt ons tot een van de meest intensieve en effectieve klinieken van Nederland en ver daarbuiten. De jongeren noemen we geen cliënten maar ‘fellows’, waarmee we de afstand tussen onze collega’s en jongeren zoveel mogelijk minimaliseren. We werken met een multidisciplinair team van psychologen, orthopedagogen, psychiaters, ervaringsdeskundige counselors en jongerencoaches, ondersteund door honderden collega’s. Allemaal gedreven door de overtuiging: “Alles voor de fellow.”

Zie je jezelf werken bij Yes We Can Clinics?

Solliciteer vandaag nog en vertel ons waarom jij de perfecte match bent.

We willen je vragen om de onderstaande vragen te beantwoorden in je motivatiebrief of in een filmpje:

  • Wie ben je 
  • Hoelang ben je volledig abstinent en wat was jouw drug of choice
  • Waar heb je een klinische opname gehad
  • Wat doe je dagelijks nog aan je herstel
  • Naar welke meetings ga je en hoe vaak
  • Wat is jouw ervaring in het werken met jongeren


Je cv en motivatiebrief óf een link van je video (bij voorkeur YouTube), kun je toevoegen aan je sollicitatie.

SOLLICITEREN
Bij indiensttreding moet de kandidaat een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.