Voor professionals

Yes We Can Clinics is de grootste en één van de meest effectieve jeugdklinieken van Nederland. We behandelen jaarlijks ruim 800 jongeren (150 bedden) van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de fellows (jongeren) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen. Als niets meer werkt zijn we voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers het keerpunt in hun leven. We hebben een onderscheidende aanpak:

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal zijn er ruim 300 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en/of verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

De behandeling van Yes We Can Clinics is voor veel van de jongeren succesvol. Tweederde van onze fellows heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig.

Vergoeding behandeling

Yes We Can Clinics heeft als specialistische jeugd GGZ-instelling met bijna alle gemeenten contracten afgesloten en wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed. Voor meer informatie kijk op: Vergoeding behandeling.

Een kijkje bij Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics vindt het belangrijk dat wijkteamleden, medewerkers van gemeenten, regio's, verzekeraars, verwijzers en ketenpartners een beeld krijgen van onze organisatie. Daarom organiseert Yes We Can Clinics meerdere bijeenkomsten per jaar voor deze groep. Deze bijeenkomsten vinden plaats in onze kliniek in Hilvarenbeek. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met: [email protected]

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u behoefte om te overleggen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Op deze pagina kunt u een jongere aanmelden voor een intakegesprek bij Yes We Can Clinics.