Conduct Disorder (CD)

CD staat voor Conduct Disorder. Jongeren met CD hebben problemen met het reguleren van hun emoties; ze zijn snel gefrustreerd en missen de flexibiliteit om snel om te kunnen schakelen als een situatie plotseling verandert. Jongeren en jongvolwassenen met CD weten vaak niet hoe ze respect aan anderen moeten tonen. Dit uit zich in pesten, bedreigen, intimideren en bedriegen. Bij elke jongeren is er wel eens sprake van opstandigheid. Jongeren met ODD vertonen opstandig gedrag en bij jongeren met CD is dit norm-overschrijdend gedrag. Jongeren met CD hebben moeite met het reguleren van gevoelens, veranderingen en emoties. 

Kenmerken van CD

Jongeren met CD pesten, bedreigen en intimideren anderen met grote regelmaat. In sommige gevallen dwingen jongeren met CD anderen tot het verrichten van seksuele handelingen of gaan de jongeren over tot het mishandelen van dieren. Ook stelen en vandalisme zijn kenmerken van jongeren die kampen met CD. 

Behandeling van CD

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om op een fijne en vertrouwde manier om te kunnen gaan met CD en prettig te kunnen functioneren in de samenleving. We kijken daarbij niet naar de ‘stickers’ die de jongeren in het verleden opgeplakt kregen of naar de dingen die de jongeren ‘niet kunnen’ of ‘fout’ doen, maar juist naar hun talenten en kwaliteiten.Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Hulpverlening is van belang omdat deze jongeren en jongvolwassenen een verhoogde kans kennen op een depressie of problematisch middelengebruik. Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.