Autisme

De hersenen van jongeren met autisme functioneren anders dan die van leeftijdsgenoten zonder autisme. Zo kunnen waarnemingen van deze jongeren uit losse fragmenten bestaan die niet of nauwelijks een verband met elkaar hebben. Voor jongeren zonder autisme zijn deze verbanden vanzelfsprekend. Een ander kenmerk van autisme zijn beperkingen op het gebied van sociale interactie en (non-)verbale communicatie. Ook ziet men bij jongeren met autisme vaak een beperkt, herhalend of stereotiep gedragspatroon. Sommigen kunnen lastig omgaan met hun beperkingen en problemen. 

Behandeling van autisme

Als jongeren lastig kunnen omgaan met autisme en hierdoor of hierbij ook nog serieuze andere problemen ervaren (psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen), dan helpen wij ze met alle liefde om deze problemen de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.