Depressie

Wanneer kinderen of jongeren een langere periode een grote vorm van somberheid en/of lusteloosheid ervaren, ze minder genieten van of interesse verliezen in alledaagse zaken, dan kan er sprake zijn van een depressie. Bij een depressie kan de wisseling van een positieve en sombere stemming bij iedere persoon verschillend zijn. Dit zorgt ervoor dat een depressie bij iedereen anders is.

Oorzaken van een depressie

Een depressie kan verschillende oorzaken hebben. Sommige jongeren of jongvolwassenen hebben aanleg voor depressie. Ook kunnen negatieve gebeurtenissen in het verleden (bijvoorbeeld seksueel misbruik of mishandeling) of negatieve sociale gebeurtenissen (pesten of buitengesloten worden) de oorzaak van een depressie zijn.

Behandeling van een depressie

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun depressie de baas te worden en hoe ze weer op een prettige manier kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met een depressie om de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en het positieve gevoel weer op te bouwen. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Willen jullie meer weten over Yes We Can Clinics of heb je vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Fellow Yasmine over depressie en borderline