Faalangst

Faalangst is een veelvoorkomende angst onder jongeren. Vaak wordt het omschreven als "angst dat je niet voldoet aan de gestelde verwachtingen". Faalangst heeft veel met het zelfvertrouwen van een jongere te maken. Door de angst om te falen kan het zelfvertrouwen sterk afnemen. In sommige gevallen overheerst de faalangst zodanig je leven dat het zelfs een depressie tot gevolg kan hebben.

Behandeling van faalangst

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om hun faalangst de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met angsten om de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en het positieve gevoel weer op te bouwen. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Angst komt vaak voor in combinatie met een depressie. Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heb je vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.