Isoleren

Veel jongeren hebben wel eens een dag dat dat ze zichzelf het liefste even opsluiten en even niemand om zich heen willen hebben. Telefoon uit, geen internet of tv en geen contact met de buitenwereld. Waneer een jongere met zichzelf in de knoop zit, depressief of verslaafd is, een eetstoornis of andere problemen heeft, dan kan die jongere misschien met grote regelmaat de neiging hebben om zichzelf af te sluiten van de wereld om hem of haar heen. Op deze manier ervaren ze geen verplichtingen en hebben ze geen mensen om zich heen die van alles van hen verwachten. Ze hoeven niet blij en vrolijk te doen terwijl ze dat niet zijn. Wanneer een jongere alleen is en zich isoleert, kan hij of zij het gevoel hebben dat alles onder controle is. Dit heet vluchtgedrag. Het biedt geen oplossingen; de problemen, gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid worden zo alleen maar erger.  

Behandelen van isoleren

Bij Yes We Can Clinics helpen we de jongeren om zich weer veilig te voelen en te praten over hun problemen. We streven ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.