Ontwikkelingsstoornis

Een ontwikkelingsstoornis is een aandoening die optreedt bij kinderen en jongvolwassenen die een belemmering en/of afwijking vormt in de ontwikkeling van de jongere. De symptomen en oorzaken lopen uiteen. Soms ontstaat een aandoening door een schokkende ervaring of trauma, maar het kan ook zijn dat de stoornis erfelijk is, of het gevolg is van een lichamelijke ziekte. Sommige aandoeningen zijn blijvend, andere zijn tijdelijk.

Behandeling van een ontwikkelingsstoornis

Als jongeren lastig kunnen omgaan met een ontwikkelingsstoornis en hierdoor of hierbij ook nog serieuze andere problemen ervaren (psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen) dan helpen wij ze met alle liefde om deze problemen de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.