Sociale angst

In de huidige wereld waarin veel gebeurt op het internet en social media, vinden de meeste jongeren het belangrijk om bij te blijven. Vaak hebben ze de neiging om een perfect leven te presenteren. Veel jongeren hebben mede hierdoor steeds meer de neiging om te zorgen dat iedereen positief over hun denkt. Jongeren met een sociale angst zijn juist bang dat iedereen een negatief beeld van hen heeft. Ze willen dan ook alles goed doen en zijn vaak bang om iemand te ontmoeten, te telefoneren, in het openbaar te spreken of andere dingen buiten de deur te doen.

Behandeling van sociale angst

Bij Yes We Can Clinics helpen we jongeren om angsten de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Hierbij helpen we jongeren met angsten om de muur die ze hebben opgetrokken langzaam af te breken en het positieve gevoel weer op te bouwen. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Angst komt vaak voor in combinatie met een depressie. Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.