Zwakbegaafdheid

Zwakbegaafdheid is een ander woord voor laagbegaafdheid. Zwakbegaafde jongeren zijn minder dan gemiddeld begaafd. Ze hebben hierdoor vaak moeite met leren en lopen qua ontwikkeling achter op leeftijdsgenoten. Iedere jongere met zwakbegaafdheid ervaart de zeldzaamheid van zijn persoon anders. Sommigen kunnen lastig omgaan met hun zwakbegaafdheid en voelen zich beperkt in het sociaal en zelfstandig functioneren. 

Behandeling van zwakbegaafdheid

Als jongeren lastig kunnen omgaan met zwakbegaafdheid en hierdoor of hierbij ook nog serieuze andere problemen ervaren (psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen) dan helpen wij ze met alle liefde om deze problemen de baas te worden en weer op een prettige manier te kunnen leven en functioneren in de samenleving. Yes We Can Clinics streeft ernaar om tijdens de behandeling eventuele medicatie die de jongeren al krijgen naar nul of naar zo min mogelijk mogelijk af te bouwen.

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 – 211 0311 of stuur een e-mail via het contactformulier.