Ouderprogramma / systeemtherapie

Systeemtherapie is een koepelterm voor methodieken en strategieën die gebruikt worden in de begeleiding en behandeling van gezinnen met psychosociale problemen. Naast de intensieve behandeling van de jongere, worden ook de ouders/verzorgers zeer nadrukkelijk betrokken in de behandeling. Er vinden in de periode van opname vijf groepsbehandelingen plaats voor ouders en verzorgers. Waarvan vier groepsbehandelingen van drie uur in Heeze en één volledige behandeldag in de kliniek. In totaal krijgen ouders/verzorgers 20 uur intensieve groepsbegeleiding. De groepsbehandelingen in Heeze vinden plaats op donderdag of vrijdag. De behandeldag in de kliniek vindt plaats op een woensdag.

Binnen het gezin wordt gekeken naar patronen die terugval in de hand kunnen werken. Deze patronen binnen het gezin worden zichtbaar gemaakt om het nieuw aangeleerde gedrag van de jongere in stand te kunnen houden. De behandelaren herkennen deze patronen en helpen de gezinsverhouding weer in balans te brengen.

Het nazorgprogramma voor de ouders/verzorgers in Nederland vindt wekelijks plaats in Eindhoven en Abcoude. Hier kunnen ouders terecht voor het uitwisselen van ervaringen en ondersteuning bij vragen of problemen waar ouders/verzorgers bij thuiskomst mee te maken hebben. De bijeenkomsten duren anderhalf uur en vinden wekelijks plaats op de bovengenoemde locaties. Deze groepen worden geleid door een ervaren counselor.


Voor meer informatie over de nazorg, locaties en tijden klikt u hier.

Yes We Can Clinics - Heeze 1

Yes We Can Clinics - Heeze 3

 

 

 

 

 

 

Vraag een intakegesprek aan