Interne opname

Het leven van de jongere kan veel gaan veranderen. Om dit te kunnen bereiken doorloopt de jongere een intensief en zwaar programma van 71 dagen, gericht op zijn/haar problematiek. Het behandelend team doet er alles aan om de jongere te helpen een levenslange verandering te verwezenlijken. De jongeren leren alles over hoe hun gedrag werkt en wat de effecten zijn op korte termijn en in de toekomst. Tijdens de behandeling wordt uitvoerig over de toekomst gesproken. Hoe ga je in de toekomst je tijd indelen? Waarvoor ga je jezelf inzetten? Wat kun je doen als je het toch moeilijk krijgt? Samen met de jongere zoekt Yes We Can Clinics naar antwoorden op al deze vragen.

Sport- en outdooractiviteiten

Naast de vele groeps- en één-op-één-sessies, verleggen de jongeren tijdens het programma hun eigen grenzen door middel van dagelijkse intensieve sport- en outdooractiviteiten. Deze activiteiten zijn gericht op verantwoordelijkheid, respect, grenzen aangeven, discipline en teambuilding. De jongeren werken aan hun sociale vaardigheden en leren nieuwe ‘hechte’ vriendschappen op te bouwen. Daarnaast leren ze zelfvernietigende patronen te herkennen. Door de diverse uitdagende activiteiten, het deel uitmaken van een groep en de intensieve therapeutische sessies, zal de eigenwaarde van de jongeren groeien en het zelfdestructieve gedrag langzaam weggaan.

Unieke aanpak

Het unieke aan Yes We Can Clinics is de combinatie tussen de intensieve therapeutische sessies en de sport- en outdooractiviteiten. Constant wordt met een warme hand goede structuur gegeven en de jongeren ondervinden zelf wat hun problematische gedrag is. In de ochtend zijn er groepssessies, ’s middags vinden er individuele sessies plaats en gaan de jongeren op sport- en outdooractiviteit. Regelmatig zijn er ervaringssprekers aanwezig om hun levensverhaal te vertellen. Deze soms heftige en indrukwekkende verhalen zetten de jongeren aan het denken en leren hun de gevolgen van hun gedrag onder ogen te zien. Naast behandeling, sport en activiteiten, zijn de jongeren verantwoordelijk voor huishoudelijke taken. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van één of meerdere medewerkers van Yes We Can Clinics. Elke avond vindt de dagafsluiting plaats. Hierin wordt de dag besproken en krijgen de jongeren het programma van de volgende dag te horen.

Dagelijks vindt er multidisciplinair overleg plaats, zodat ook de jongerencoaches op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en vorderingen van de jongeren. De sport- en outdooractiviteiten zijn van therapeutische waarde, het verloop hiervan wordt daarom dagelijks teruggekoppeld aan het gehele behandelteam.

 

Kliniek

De jeugdkliniek van Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek, waar de interne opname plaatsvindt.

 

Vraag een intakegesprek aan