Broers en zussendag: “Yes We Too”

Het doel van Yes We Too is om broers en zussen van jongeren die op dat moment in de kliniek behandeld worden meer informatie te geven over Yes We Can Clinics en een mooie middag te bieden. Ouders en jongeren nemen al actief deel aan onze behandeling, maar ook veel broers en zussen hebben het moeilijk en hebben veel vragen.

Gedurende deze middag willen we een hoop vragen beantwoorden zoals: wat houdt probleem- en verslavingsgedrag in en wat maakt mijn broer of zus mee in de kliniek? Tijdens de bijeenkomst kunnen ervaringen gedeeld worden over wat het gedrag en/of de verslaving van jouw broer of zus voor je betekent. Daarnaast kun je vragen hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ook zijn jongeren die de behandeling hebben afgerond aanwezig, zij zullen hun eigen ervaring met jullie delen. Wat hebben zij meegemaakt in hun thuissituatie en hoe zijn zij hiermee omgegaan?
Tijdens deze middag is uw zoon, dochter, broer of zus nog in behandeling bij Yes We Can Clinics. Tijdens deze middag is er geen contact met hem of haar, enkel met andere broers en/of zussen en de begeleiding.

Wij adviseren alle broers en zussen (vanaf 12 jaar) die op dat moment een broer of zus in de kliniek hebben deel te nemen aan deze middag. Voor ouders en begeleiders die meekomen is er geen programma. Zij kunnen plaatsnemen in een andere ruimte waar koffie, thee en wifi aanwezig is. Voor de jongeren zal er gedurende de dag koffie, thee en frisdrank klaar staan. Eventuele lunch dient zelf verzorgd te worden.  De informatiemiddag is van 13.00 uur tot 17.30 uur. Om 13.00 uur worden jullie ontvangen en om 13:30 uur starten we met het programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sander van Moorsel en Martijn Wintermans. Telefoonnummer: 040-2110311

De locatie:
Nazorg locatie Yes We Can Clinics
Hollandse kade 5
1391 JD Abcoude

Openbaar vervoer:
Vanaf treinstation Abcoude is het 400 meter lopen naar de Yes We Too locatie.