Zero&Sano: beschermd wonen en safehouses

Op weg naar een gezond en gelukkig leven

Soms kan een fellow na de behandeling in de kliniek nog niet naar huis. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een onveilige thuissituatie of een "slecht" herstelklimaat door oude sociale contacten. Voor deze fellows zijn we Zero&Sano gestart. Dit zijn beschermd-wonenlocaties (ook wel bekend als safehouses) door het hele land waar jongeren én volwassenen terecht kunnen na hun behandeling bij Yes We Can Clinics  of een 12-stappenkliniek. In deze woningen kunnen fellows verder werken aan hun herstel, op weg naar de volgende stap: een gezond, gelukkig en zelfstandig leven.

Op eigen benen staan

Het traject van Zero&Sano staat vanaf dag één in het teken van uitstroom. We willen namelijk dat bewoners binnen een jaar weer volledig zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Hierbij is er natuurlijk altijd sprake van maatwerk.

100% veilig

Bij Zero&Sano wonen fellows samen met meerdere bewoners in een sfeervol ingerichte woning. Hier is het altijd 100% veilig, zodat men zich er altijd prettig voelt. Bewoners krijgen een eigen slaapkamer, de woonkamer en keuken delen ze met huisgenoten. Samen dragen ze zorg voor hun eigen leefomgeving. 

Het gebruik van stimulerende en/of verdovende/geestverruimende middelen is niet toegestaan bij Zero&Sano. Er wordt gezorgd voor de juiste balans qua bewoners in onze huizen en alle locaties liggen in fijne woonwijken en omgevingen. Samen met de bewoners zorgt Zero&Sano ervoor dat de sfeer in de huizen goed is en de leefomgeving netjes is en blijft. 

Dagbesteding bij Zero&Sano

Dagbesteding is een belangrijk onderdeel van Beschermd Wonen bij Zero&Sano. Er wordt gezorgd voor een gevarieerde, positieve dagbesteding, die precies aansluit bij de individuele behoeftes en wensen van de bewoners. Op de site van Zero&Sano lees je meer over de dagbesteding.

24/7 begeleiding

Bij Zero&Sano vinden we het belangrijk dat je zoveel mogelijk leert om zelfredzaam te worden. Daarom heeft iedere bewoner zijn eigen persoonlijk begeleider en zijn eigen begeleidingsplan. Bovendien is er op iedere locatie 24/7 begeleiding bereikbaar om je te helpen met ondersteuningsvragen en om de dialoog aan te gaan over specifieke wensen en behoeften. Lees meer over persoonlijke begeleiding bij Zero&Sano.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een verblijf in een van de beschermd-wonenlocaties van Zero&Sano? Ga dan naar de site of bel met +31 (0)40 211 0311.

Naar de website van Zero&Sano