Klinisch psychologen

Bij YWCC kom je werken omdat je verder wilt kijken dan je academische kennis. Je krijgt namelijk echt de vrijheid om creatief te zijn in jouw behandelaanpak. Hierdoor kun je een wezenlijk verschil maken in de levens van de jongeren die bij Yes We Can Clinics behandeld worden. Als klinisch psycholoog bij Yes We Can Clinics ben je verantwoordelijk voor jouw eigen caseload. Daarnaast ga je in expertiseteams aan de slag met specifieke vragen rondom de betreffende expertise, waarbij er ruimte is voor out-of-the-box ideeën en creatieve methodieken. Je kunt werken op verschillende locaties van YWCC. Op ons hoofdkantoor in Waalre ligt de nadruk van jouw werkzaamheden vooral op indicatiestelling, in onze ambulante dagbehandeling en in de kliniek zijn jouw taken vooral behandelgerelateerd. Op deze pagina lees meer over wat de functie inhoudt, je werkplek en collega’s.

Behandelaren over werken bij Yes We Can Clinics

Klinisch psychologen: regiebehandelaren die buiten de lijntjes kleuren

Als klinisch psycholoog bij YWCC ben jij regiebehandelaar en medeverantwoordelijk voor het zorgproces. Hierin krijg je de ruimte om buiten bestaande ggz-kaders aan de slag te gaan met de jongeren en te werken aan hun herstel. Je coördineert het behandeltraject en bent verantwoordelijk voor de voortgang en de uitvoering van de behandeling, waarbij je samenwerkt met een multidisciplinair team. Je verzorgt indicatiestellingen tijdens de intake en de behandeling en houdt je bezig met diagnostiek. Uiteraard werk je als professional volgens de beroepscode en bewaak je de professionaliteit van de behandeling, maar zoekt hierbij wel naar de mogelijkheden om op een creatieve wijze een positieve draai te geven aan de levens van de jongeren die bij ons in behandeling zijn.

Samen álles voor de fellow

Yes We Can Clinics werkt volgens een unieke multidisciplinaire aanpak. Alle klinisch psychologen werken dan ook nauw samen met andere zorgspecialisten binnen de organisatie. Dagelijks vinden er multidisciplinaire overleggen plaats. Als klinisch psycholoog ben je aanwezig tijdens de multidisciplinaire overlegmomenten, waarbij je verbindend bent en de samenwerking tussen de disciplines bevordert en ondersteunt. Samen met alle andere disciplines zorg je op gelijkwaardig niveau voor een optimale en efficiënte behandelaanpak met maar één doel: alles voor de fellow.

Werken als behandelaar bij Yes We Can Clinics

Expertiseteams

Bij YWCC behandelen we honderden jongeren per jaar, zowel in een klinische als in een ambulante setting. Binnen onze organisatie zijn er expertiseteams die bij complexe casuïstiek beschikbaar zijn voor specifieke vragen en meedenken met de inrichting van het behandeltraject.  Zo hebben we bijvoorbeeld interventiespecialisten in het leven geroepen en passen we EMDR toe. Wij geloven als geen ander in de kennis en kunde van onze collega’s en geven hen graag de vrijheid om maatwerk te leveren en de jongeren echt vooruit te helpen in het leven, gebaseerd op hun behoeften.

In de praktijk

Klinisch psychologen worden bij YWCC aangestuurd door de Directeur Operationele Behandelzaken. Je werkt nauw samen met collega’s uit jouw team en het multidisciplinaire behandelteam. Hierin zitten naast behandelaren ook jongerencoaches, psychiaters, behandelcoördinatoren, verpleegkundigen en ervaringsdeskundige counselors en casemanagers.

De teams zijn jong, creatief en gedreven. Net als de organisatie. Er is ruimte voor vernieuwing, outside-the-box ideeën en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures (binnen deze discipline).